archív aktualít rok 2015

Český výrobce nábytku Mias OC expanduje do Německa

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MIASPřední český výrobce kancelářského nábytku, společnost Mias OC, zaznamenal výrazný růst díky dodávkám nábytku do sousedního Německa. Tři roky po vstupu na trh činí export do Německa 30 % z celkového obratu společnosti.

„Náš nábytek má sice všechny certifikáty vyžadované v EU, ale pro Německo jsme museli podstoupit ještě navíc velmi přísné testy pro stoly, skříně a kontejnery od certifikační společnosti TÜV v Hamburku k získání certifikátu GS Zeichen, což si vyžádalo další nemalou investici,“ říká jednatel společnosti Ing. Aleš Sokolík. Mias OC je jednou z mála společností v Čechách, která tento certifikát vlastní.

V roce 2011 činil export do Německa pětiprocentní podíl z celkového obratu společnosti. Následující rok došlo k jeho ztrojnásobení. V roce 2013 exportní zakázky do Německa měly tržby již téměř 30 milionů korun. V roce 2014 činily tržby z exportu do Německa 46 milionů korun, to znamená 30 % z celkového obratu společnosti. Díky zvýšenému exportu začal Mias OC také ve větší míře nabírat nové zaměstnance a to zejména do dělnických profesí. Do Německa společnost exportuje hlavně kancelářské stoly programu EN Line a úložné systémy CP Line (skříně a kontejnery).

Mimo exportní aktivity v Německu se společnost Mias OC soustředí také na export do Francie, na Ukrajinu, do Ruska, Maďarska, Rumunska a Slovenska, kde sídlí partnerské společnosti.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina