archív aktualít rok 2015

Veletrhu imm v Kolíně nad Rýnem se zúčastnily také tři české firmy

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

IMM 2015 TON 1mNa letošním mezinárodním veletrhu interiérů a bydlení imm cologne v Kolíně nad Rýnem (19.–25.1.) se představilo zhruba 1100 vystavovatelů z 50 zemí a na jejich expozice se přišlo podívat 146 000 návštěvníků ze 138 zemí. České výrobce nábytku reprezentovaly pouze tři české firmy: TON a.s., Dřevotvar družstvo a Vladimír Rendl – truhlářství s.r.o.

Zatímco Dřevotvar se veletrhu zúčastnil letos podruhé a firma Rendl se zde prezentovala poprvé, výrobce ohýbaného nábytku TON a.s. z Bystřice pod Hostýnem patří již mezi stálice této světové přehlídky zařízení pro vybavování interiérů.

„Veletrh jsme se rozhodli využít pro představení zcela nových barevných dokončení dřeva, které je možné aplikovat na buk či dub. Právě u dubu pak tento typ barev nechává proniknout struktuře dřeva a povrch si ponechává svůj přírodní charakter,“ řekl ředitel marketingu TON, Jan Juza. „Celkem jsme nových barev na imm přivezli devět. Zapadají do současného trendu sytých pastelových odstínů. Sednou k designovým novinkám i tradičním ohýbaným modelům, kterým mohou více otevřít dveře do současných interiérů,“ dodal Juza. Poprvé byly na veletrhu prezentovány také nové varianty setu Stockholm, židle a barová židle, které jsou nyní dostupné také v dubovém provedení.

Stánek TON byl v hale 11.1 tentokrát situován na jiném místě než v předchozích letech, avšak na větší ploše. Jeho autorem byl slovenský designér a art director Michal Riabič. Pozornost poutal nejen barvami, ale také použitím dřevěný dýhy, materiálu na výrobu překližek, který vytvořil stěnu i barevné objekty nad jednotlivými stoly. Koncept dotvořila i řada interiérových doplňků dalších českých designérů a značek.

IMM 2015 TON 2V

IMM 2015 TON 3VPoměrně velkým a svým provedením nepřehlédnutelným stánkem se v Kolíně n. R. prezentovala také společnost Vladimír Rendl – truhlářství s.r.o. z Janovic nad Úhlavou, která zde představila svoji produkci stolů a židlí včetně nové kolekce Elegance s ergonomicky tvarovanými židlemi s vysokým opěradlem.

IMM 2015 Rendl 1VDružstvo Dřevotvar z Jablonného nad Orlicí pojalo svoji prezentaci klasickým způsobem v podobě dvou otevřených kójí koncipovaných jako pokoje. Na imm 2015 přivezlo nábytkové programy ELLA a ONTUR v bílém provedení v kombinaci s přírodním dubem.

IMM 2015 Drevotvar 1VPodrobnou reportáž z veletrhu přineseme v příštím vydání DM.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina