archív aktualít rok 2014

Pozvedněte nábytek na vyšší úroveň!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

International Design Award 1mJak bude vypadat nábytek budoucnosti? Otázka, která nabízí mnoho návrhářské svobody a která je tím pádem perfektní příležitostí pro mladé designérské talenty. Společnosti Hettich a Rehau budou v roce 2015 již podesáté organizovat světově uznávanou soutěž International Design Award s podtitulem „Pozvedněte nábytek na vyšší úroveň!“. Obě společnosti vyzývají žáky a studenty fakult produktového designu, architektury, interiérového designu stejně jako technologií a zpracování dřeva z celého světa, aby přihlásili nové nápady a koncepty řešení nábytku zítřka.

Na juniorské designéry čekají celkem tři atraktivní výherní kategorie. Pro účast v soutěži je možné se zaregistrovat na webových stránkách www.internationaldesignaward.com, a to až do 1. 3. 2015.

Po účastnících soutěže je požadováno, aby své fantazii ponechali volný průběh, mysleli s nadhledem a navrhli na budoucnost orientované, inovativní a výjimečné nábytkové řešení pro kuchyň, kancelář, obývací pokoj nebo ložnici. Návrhy by měly primárně dosáhnout jediné věci: zjednodušit budoucí oblast konfliktu v obývacích a pracovních prostorech.

International Design Award 2Na úspěšné soutěžící čekají atraktivní ceny. Na jedné straně budou nezávislou mezinárodní porotou, složenou z renomovaných designových expertů, vybráni tři vítězové a odměněni každý finanční částkou 2000 Euro spojenou s několikadenním výletem do Německa. Dále společnosti Hettich a Rehau udělí firemní cenu. V této kategorii bude odměněn mimořádný výsledek, který ve svém návrhu zohlední sortiment obou společností, to je kování Hettich a polymerové produkty Rehau. Odměnou bude designérský workshop s pracovníky obou společností. A to ještě není všechno: Následně po vyhlášení oficiálních výsledků porotou a udělení firemní ceny může rozhodnout i veřejnost. Všechny přihlášené návrhy budou zveřejněny na webových stránkách soutěže a veřejnost rozhodne, který nápad je nejlepší dle jejího názoru. Vítěz veřejné ceny se může těšit na slevový poukaz v hodnotě 500 Euro dle vlastního výběru. Univerzita, která přihlásí nejvíc návrhů, bude odměněna částkou 1000 Euro.

Od roku 1997, kdy byl vyhlášen první ročník, eviduje soutěž celkem 6700 registrací z více než 60 zemí. Požadavky soutěže, konající se jednou za dva roky, vychází z reálných požadavků výrobců nábytku. Deklarovaným cílem soutěže je podporovat talenty a zjišťovat budoucí trendy a vize prostřednictvím nových způsobů myšlení.

Zdroj: TZ IDA

Titulní foto: Ze slavnostního předávání cen International Design Award 2013

International Design Award 3

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina