archív aktualít rok 2014

O značku kvality roste zájem i mezi zakázkovými výrobci nábytku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

HEVOS3 mJak vyplynulo z průzkumu, který během června mezi spotřebiteli provedla Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP), téměř 90 % zákazníků by při nákupu spotřebního zboží preferovala výrobek označený značkou kvality.

Potenciál značek si uvědomují i podnikatelé. Podle 88 % z nich jsou využitelné i v marketingu, ale skutečný zájem o posouzení kvality výrobků je zatím ze strany českých výrobců a dodavatelů služeb malý.

Podobná situace panuje i v oblasti výroby nábytku. Značku Česká kvalita – NÁBYTEK spravuje a na omezenou dobu propůjčuje Asociace českých nábytkářů (AČN). Do loňského roku mohly být touto značkou označovány pouze výrobky. Značka pro výrobek je v tuto chvíli propůjčena 12 firmám.

V loňském roce AČN představila nová pravidla pro propůjčování značky Česká kvalita Nábytek v systému ověřování kvality služby „Zakázková výroba nábytku“. Během prvního půlroku získaly oprávnění tuto značku používat čtyři firmy. První certifikát obdržela začátkem letošního roku firma HEVOS interier ze Zábřehu. Mezi čerstvé držitele patří Dýhy Večeřa a spol., s.r.o., Čalouněný nábytek – Vilém Duchoň a JECH CZ s.r.o.

Značka Česká kvalita – NÁBYTEK na zakázkovou výrobu nábytku pomáhá zákazníkovi jednoduše identifikovat společnost, která je prověřena třetí osobou co do kvality a spolehlivosti pro zakázkovou výrobu. Pro užívání značky je zapotřebí projít důkladnou kontrolou, kterou provádí AČN a nezávislá třetí osoba. Testována je především kvalita výrobků, spokojenost zákazníků, ale také organizace ve firmě. Dodržování parametrů kvality je opakovaně kontrolováno a je ověřována spokojenost zákazníků firmy. V případě negativního hodnocení může být značka odejmuta.

Informace o značce Česká kvalita – NÁBYTEK získáte na www.czechfurniture.com.

 

Související články:

Dobrá zpráva pro výrobce: zákazníci důvěřují značce Česká kvalita

Firma HEVOS Interier získala certifikát kvality na zakázkovou výrobu nábytku

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina