archív aktualít rok 2014

Exkurze SOŠ do největší pobočky FELDER

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Felder exkurze Ostrava 1mKoncem května proběhla exkurze Střední školy stavební Třebíč ve spolupráci Felder Group CZ v pobočce v polských Žorech nedaleko Ostravy. Jde o největší pobočku ve střední Evropě o rozloze více jak 3000 m2, prezentující pod FELDER KG spadající obchodní značky Hammer, Felder, Format-4 a Nr.1.

Polská centrála umožňuje prohlídku celého výrobního programu standardních truhlářských strojů, zejména formátovacích pil, spodních frézek, srovnávacích a tloušťkovacích frézek, kombinovaných a polokombinovaných dřevoobráběcích strojů, pásových a širokopásových brusek, pásových pil, dlabaček, dýhovacích či briketovacích lisů, kolíkovaček, olepovaček, CNC obráběcích center, velkoplošných pil, manipulátorů, odsávacích a filtračních jednotek, dílenského vybavení. Nechybí ani oddělení použitých strojů.

Společnost Felder Group CZ se snaží na území České i Slovenské republiky podporovat odborné školy a rozšiřovat znalosti a kvalifikaci současných i budoucích studentů v oboru nábytkářství.

V polské pobočce proběhla praktická ukázka navrhování a výroby nábytku, a to jak z masivu, tak z lamina. Studenti se zúčastnili prezentace, jejíž náplní bylo seznámení s firemním softwarem, ve kterém lze po krátké době rychle a efektivně vytvářet návrhy nábytkových dílců a následně je exportovat přímo do nářezového a obráběcího centra. Po prezentaci následovala praktická ukázka nářezového a CNC obráběcího centra, na kterých byly předtím navržené dílce vyrobeny, poté olepeny a sestaveny do finální podoby.

Na této ukázce bylo patrné, jakým směrem se bude obor nábytkářství i stavebního truhlářství ubírat a na co je potřeba se v budoucnu v tomto oboru soustředit.

Exkurze byla velmi kladně hodnocená jak společností Felder Group CZ, tak Střední školou stavební v Třebíči. Věříme, že navázaná spolupráce s třebíčskou školou bude i nadále úspěšně pokračovat.

Felder exkurze Ostrava 2Felder exkurze Ostrava 3

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina