archív aktualít rok 2014

PEFC certifikace je až do konce roku levnější

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

PEFCSdružení PEFC ČR dočasně zrušilo notifikační poplatek pro zájemce o udělení certifikace PEFC spotřebitelského řetězce. Toto zvýhodnění bude platné do konce roku 2014 a vztahuje se na všechny zpracovatelské firmy, které dosud certifikát C-o-C neměly. Důvodem tohoto opatření je povzbudit nové zájemce, aby si přínos certifikace mohli vyzkoušet a posoudit za zvýhodněných podmínek.

Dočasné zrušení notifikačního poplatku má formu zpětné refundace. Toto zvýhodnění se týká všech společností, které v minulosti nebyly certifikovány a získají PEFC certifikát od května do konce roku 2014.

Výše notifikačního poplatku se odvíjí od počtu zaměstnanců certifikovaného subjektu – u  nejmenších s počtem do pěti zaměstnanců se jedná o 2500 Kč až u subjektů s více než dvěma sty zaměstnanci ve výši 40 000 Kč. Notifikační poplatek se platí každoročně a sazebník dle počtu zaměstnanců je uveden na webových stránkách www.pefc.cz.

PEFC ČR chce tímto krokem zvýhodnit jednak vlastní získání certifikátu PEFC a usnadnit tak zejména menším či středně velkým firmám získání certifikace, její zavedení do řízení společnost, spojené administrativní úkony a samozřejmě i umožnit vyhodnocení potenciálních přínosů pro odbyt i samotné vnímání firmy jako takové.

Procesem certifikace spotřebitelského řetězce lesních produktů již prošlo více než 190 společností v ČR. Systémem PEFC je certifikováno 70 % surovinové základny ČR.

Podrobné informace ke zvýhodněné certifikaci PEFC naleznete na webových stránkách www.pefc.cz.

Zdroj: PEFC ČR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina