archív aktualít rok 2014

TECHO úspěšně prošlo auditem EICC

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

TECHO zamestnanci mSpolečnost TECHO, výrobce a dodavatel kancelářského nábytku a interiérů, jako třetí organizace v České republice úspěšně prošla auditem sdružení EICC (Electronic Industry Citizenship Coalition). Audit potvrdil společensky odpovědné chování společnosti vůči zaměstnancům, zákazníkům, subdodavatelům i životnímu prostředí.

TECHO jakožto oficiální dodavatel nábytku pro řadu nadnárodních společností, které jsou členy EICC, považovalo za samozřejmost zúčastnit se auditu a zvýšit tak svůj kredit pro budoucí spolupráci nejen pro region EMEA. Na audit se připravovalo ve všech oblastech – práce, zdraví a bezpečnost, životní prostředí, obchodní etika a systém řízení. V rámci úprav, které proběhly v souvislosti s auditem, společnost například zřídila funkci firemního ombudsmana. Nezávislí auditoři pak mimo jiné zjišťovali, jak jsou zaměstnanci spokojeni s pracovními podmínkami, ověřovali smlouvy se subdodavateli apod.

Koalice EICC sdružuje více než 40 společností z oblasti elektroniky a informačních a komunikačních technologií (ICT) a jejich dodavatelů po celém světě. Sdružení má vlastní kodex chování, který vyzývá členy, aby jednali nad rámec zákonné shody a vycházeli z mezinárodně uznávaných norem, a to za účelem prosazování společenské a ekologické odpovědnosti a obchodní etiky. Mezi členy koalice EICC patří např. společnosti Adobe Systems, Apple, Cisco, Dell, Garmin, Hewlett-Packard, IBM, Lenovo, Lexmark, Oracle America, Philips, Samsung, Sony, Tom Tom, Western Digital aj.

Společnost TECHO uplatňuje propracovanou politiku sociální odpovědnosti, které se průběžně věnuje. Je držitelem celé řady prestižních certifikátů a ocenění, které dokládají kvalitu její podnikatelské činnosti. Týkají se například řízení jakosti, životního prostředí (Environmental Product Declaration – EPD), ochrany zdraví a bezpečnosti při práci nebo ověřování původu dřevní suroviny (Chain of Custody – C-o-C). V neposlední řadě je TECHO členem celosvětového sdružení FISP (Furniture Industry Sustainability Programme), které sdružuje ekologicky odpovědné producenty.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina