archív aktualít rok 2014

Nová kniha o dřevě a jeho krásách

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

VKD obalka final mMartin Patřičný – umělec, výtvarník a dřevař, který řemeslo povýšil na umění – vydává ve spolupráci s nakladatelstvím Grada Publishing a.s. novou knihu s názvem Všecky krásy dřeva. V této knize si nekladl za cíl předložit čtenářům vědeckou práci či příručku, ale nabízí vážně nevážný pohled na krásy dřeva jako materiálu.

Autor dává hlavní důraz na to, že dřevo není jen obyčejný materiál ke stavění, výrobě nábytku či truhlářských výrobků nebo na topení. Krásu dřeva můžeme vnímat všemi smysly: na pohled, na pohmat, na přivonění… Toho všeho si půvabná, bohatě ilustrovaná kniha o dřevu, stromech i lidech kolem nich, všímá.

První kapitola se zabývá životem stromů, jeho bojem s okolím i kouzly, která na živém dřevě vytváří příroda. Druhá ukazuje, jak strom žije dál v dřevěných věcech a jak tyto věci vznikají. Ve třetí kapitole pak v láskyplných vyprávěních autora dřevěné věci – staré i dnešní, zdánlivě známé a běžné – ožívají.

Kniha Všecky krásy dřeva bude představena na knižním veletrhu Svět knihy, konaném v termínu 15. – 18. května 2014 v areálu Výstaviště Holešovice v Praze, v rámci výstavy Martina Patřičného a k zakoupení bude mimo jiné i na stánku nakladatelství Grada (L203).

Kniha bude prezentována také v rámci podzimní výstavy na veletrhu For Arch na výstavišti PVA EXPO PRAHA v pražských Letňanech ve dnech 16. – 20. září 2014.

Detailní profil knihy najdete ZDE.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina