archív aktualít rok 2014

Kupte si v Rumunsku les

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Les RumunskoNěmecko-rumunská průmyslová a obchodní komora (AHK Rumänien) organizuje 11. dubna 2014 v Berlíně v pořadí páté „Hospodářské a investiční fórum“. Hlavním tématem bude lesnictví, zemědělství a obnovitelné zdroje v Rumunsku a související právní a ekonomické rámcové podmínky.

Příznivé ceny půdy a nemovitostí, vysoký podíl ladem ležící půdy, nízká úroveň mezd, ale přitom poměrně solidní know-how obyvatelstva na venkově v zemědělství, rostoucí subvence EU – to jsou poměrně atraktivní podmínky, které nabízí Rumunsko jako člen Evropské unie německým investorům.

V Rumunsku začala před více než deseti lety postupná liberalizace trhu s půdou. Právnické osoby získaly možnost koupit zemědělskou půdu i v případě, že neměly rumunské občanství. Od roku 2014 mohou občané Evropské unie kupovat zemědělskou a lesní půdu také jako fyzické osoby.

Odpad z lesnictví a zpracování dřeva nabízí velké možnosti pro využití k energetickým účelům. Podle aktuálních studií by bylo možné využít pro energetické účely více než 7 milionů m3 biomasy. Rumunský akční plán přitom počítá pouze s množstvím necelých 5 milionů m3.

Zdroj: rumaenien.ahk.de

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina