archív aktualít rok 2014

V Hradci Králové soutěžilo 48 mladých řemeslníků

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SUSO HK 2014 2mSoutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO pokročila. Ve dnech 21. a 22. března 2014 se v Hradci Králové v Kongresovém centru ALDIS při výstavě Stavba a zahrada konalo již třetí postupové kolo 18. ročníku. V soutěžním klání se utkalo 14 truhlářských a 10 zednických týmů. Nejlepší řemeslníci z krajských kol postoupí do celorepublikového finále, které proběhne při veletrhu FOR ARCH 2014.

„Prvně v tomto ročníku řemeslníci zvládali ukončit své disciplíny před časovým limitem. Zdá se, že úroveň disciplín je stále kam posouvat. Největším překvapením byli truhláři. Jejich zouváky měly vysokou úroveň zpracování a truhlíky jsme měli dokončené všechny. Nejlepšími byli Karel Plöschner a Adam Klec ze SOŠ Litvínov, do finále je doprovodí Tomáš Strózewski, Martin Rapčan ze SOU a SOŠ Liberec. Pochvalu si zaslouží truhláři ze SOŠ dopravy Moravský Krumlov, kteří sice udělali jednu velkou chybu a ta je stála finále, ale jinak byli suverénní,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Soutěžní kolo v Hradci Králové získalo záštitu a podporu Královéhradeckého kraje.

Třetího kola se zúčastnilo 48 řemeslníků z celkem 18 škol z Královéhradeckého, Pardubického, Ústeckého, Olomouckého a Jihomoravského kraje a Vysočiny.

Nové disciplíny nedělaly žákům potíže

„Studenti nové disciplíny zvládli dobře. Širokopásovou brusku Buldog od společnosti HOUFEK, kotoučovou a přímočarou pilu od společnosti MAFELL i práci na hoblicích Ramia s překližkou Dyas – to vše si žáci velmi rychle osvojili,“ dodává Surmaj.

Truhlářské výrobky poputují do Nechanic

Projekt jako obvykle přispěl na dobrou věc. Mladí truhláři ve třetím kole soutěže vyrobili nejen venkovní truhlíky, které byly darovány do Dětského domova Nechanice, ale také zouváky, které putovaly do Domova pro seniory Děčín IV.

Nesoutěžili však jen studenti

Možnost soutěžit dostali i pedagogové. Prověřili si své schopnosti při šroubování se společností DeWalt o vstupenku na GRAND PRIX v Brně. Zatím nejlepším jarním časem si o vstupenku hlasitě řekl Stanislav Škrabal z Masarykovy SŠ Letovice, který tuto soutěž pro pedagogy ovládl již před dvěma lety. „Vyhrát jsem chtěl zas, protože GRAND PRIX v Brně se vstupenkou DeWalt mi ukázalo svět motorek z úplně jiné perspektivy a pro mě to byl zážitek.“

Následující postupové kolo proběhne na Slovensku ve dnech 25. – 26. 4. při výstavě DOMEXPO v Nitře.

SUSO HK 2014

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina