archív aktualít rok 2014

Nové disciplíny SUSO slavily úspěch. Vítězové se mají na co těšit

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SUSO18 truhlar mPrvní dvě postupová kola 18. ročníku Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO měla velký úspěch. Proběhla jen týden po sobě ve dnech 21. – 22. 2. 2014 v Lysé nad Labem při výstavě Stavitel a 28. 2. – 1. 3. 2014 v Ostravě jako doprovodný program výstavy Střechy a stavba. Nové disciplíny, jež si pro ně partneři projektu připravili, zvládli soutěžící bravurně.

Mezi truhláři si postup do česko-slovenského finále, které proběhne v Praze při mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH 2014, vybojovali:

Lysá nad Labem
1. Jan Hykeš a Martin Lemon ze SOŠ stavební a zahradnické, Praha 9
2. Rostislav Talacko a Bedřich Fila ze SŠ umělecké a řemeslné, Nový Zlíchov 1

Ostrava
1. Martin Kubný a Ondřej Vilášek ze SOU stavebního Opava, p.o.
2. Jiří Válek a Patrik Beránek ze SPŠ stavební Valašské Meziříčí

Soutěž v Lysé nad Labem proběhla pod záštitou a za podpory Středočeského kraje, soutěžní kolo v Ostravě získalo záštitu hejtmana Moravskoslezského kraje.

„Myslím, že kvalitní řemeslníci se ve světě neztratí. A první dvě kola projektu SUSO jsou toho důkazem. Utkalo se na nich mnoho šikovných studentů a s těmi nejlepšími se potkáme ještě v září při finále na veletrhu FOR ARCH. Tam se ti nejšikovnější mají na co těšit,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Například výherci truhlářského oboru si v září odnesou dlabačky značky Houfek, hoblice Ramia, vrtačky DeWalt, pily Mafell a oblečení Carhartt.

Více informací naleznete na www.suso.cz.

Partneři SUSO

PartneriSUSO

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina