archív aktualít rok 2013

Od září startují nové kurzy navrhování pasivních domů

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pasivni drevostavbaStavební odborníci si velmi dobře uvědomují velké změny, které čekají české stavebnictví, a i proto byl zájem o pilotní běh kurzů navrhování energeticky úsporných budov enormní. Šanci mají i ti, na které se zatím nedostalo. Od září startují nové kurzy v Praze a poprvé jen za nákladové ceny!

V minulých týdnech se prvních několik desítek odborníků naučilo správně navrhovat energeticky úsporné domy. Pilotní kurzy Centra pasivního domu byly beznadějně obsazené a podle pozitivních reakcí posluchačů více než splnily jejich očekávání. „Jasně, odborně a (energeticky) pasivně,“ shrnul své dojmy jeden z absolventů.

„Kurzy jsme za podpory EU a Jihomoravského kraje připravovali ve spolupráci s předními odborníky v oboru od jara loňského roku. Při proběhlém pilotním běhu se nám snad i podle reakcí účastníků povedlo již vyladit i ty úplně poslední detaily,“ popisuje Jan Bárta, ředitel Centra pasivního domu, které se od roku 2005 specializuje na standard pasivního domu a na toto téma připravilo již celou řadu publikací, výukových seminářů a kurzů.

Lektorský tým tvoří přední čeští specialisté a experti z různých odvětví energeticky úsporného stavitelství. Zájemci se tak nemusí bát suché teorie. Tito zkušení projektanti, architekti a technici ve výuce totiž důmyslně propojují teorii a praxi tak, aby posluchači co nejefektivněji získali nové informace a mohli je využít při své práci. Součástí některých kurzů jsou i exkurze a další příklady přímo z terénu.

Nový běh s celkem šesti kurzy bude probíhat v Praze od září do konce listopadu. Na kurzy je možné se registrovat za úvodní zaváděcí ceny. Více informací o nových kurzech navrhování pasivních domů se dozvíte ZDE.

Zdroj: Centrum pasivního domu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina