archív aktualít rok 2013

Členové AČN budou za energie platit méně

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Penize CZKAsociace českých nábytkářů (AČN) rozšiřuje portfolio činností a výhod pro své členy. Ve snaze o maximální snížení provozních nákladů nabízí tentokrát možnost společných nákupů energií.

„Chceme spojit naše odběry energií, stát se pro dodavatele zajímavější a dostat výhodnější ceny elektřiny a plynu,“ říká tajemník AČN Ing. Tomáš Lukeš. Tímto způsobem si již výhodnější ceny energií zajišťují např. členové Svazu českých a moravských výrobních družstev (SČMVD).

Dosud běžnou zvyklostí je postup, kdy si odběratelé vybírají z nesnadno porovnatelných nabídek jednotlivých dodavatelů, což s sebou samozřejmě přináší i riziko nejistoty, zda pořídili energie za nejlepší možnou cenu, nebo zda se „neuvázali“ na příliš dlouhou dobu, apod. Dalším rizikem je skutečnost, že v současné době působí na trhu s energiemi stovky licencovaných obchodníků s velmi rozdílnou úrovní zkušeností a s různou finanční stabilitou. Cestou k dosažení úspory nákladů je zvětšení poptávky, na což dodavatelé energií prokazatelně reagují snížením cenové úrovně, tedy jakousi „množstevní slevou“.

„Pro dosažení nejlepšího efektu nakoupíme energie společně a přímo na energetické burze – Českomoravské komoditní burze Kladno. Jedná se o vyzkoušený a osvědčený způsob, přípravu a samotný nákup zajistí členská společnost burzy FIN-servis, a.s., která má se společnými nákupy energií na burze největší zkušenosti, mj. nákupy pro SČMVD, Ministerstvo vnitra atd., doplňuje T. Lukeš

Cílem společného nákupu je podle něj dosáhnout pro členy AČN úspor v oblasti dodávek energií, tedy snížit cenovou úroveň za dodávky elektřiny a plynu a nasmlouvat si na další období kvalitního, prověřeného a spolehlivého dodavatele.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina