archív aktualít rok 2013

Studentské projekty 2012/2013

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Studentske projekty 1Dne 25.4.2013 se na zámku v Bystřici pod Hostýnem konalo finále 7. ročníku soutěže STUDENTSKÉ PROJEKTY 2012/2013. Hlavním organizátorem a zakladatelem soutěže je firma ŠPINAR – software s.r.o. Letošní finálový den byl organizován ve spolupráci se SŠNO Bystřice pod Hostýnem.

Soutěž je určena pro všechny typy škol, které ve výuce používají program TurboCAD. Cílem soutěže je podpora výuky nových technologií a motivace studentů a pedagogů.

Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo 19 škol. Do finále bylo vybráno 20 finálových projektů zpracovaných v programu TurboCAD z těchto škol: SSOŠ Bardejov, SŠNO Bystřice pod Hostýnem, SŠ stavebních řemesel Brno-Bosonohy, Česká zemědělská univerzita Praha, Mendelova univerzita v Brně, SUPŠHNN Hradec Králové, SŠDOS Moravský Krumlov, Zlínská SVOŠ umění Zlín, SPŠ Považská Bystrica, SŠSD Ostrava – Zábřeh, Technická univerzita Zvolen, ŠOŠT a SOU Znojmo, Uhelná ul., SOŠ sv. Jozefa Robotníka Žilina, VOŠ a SŠ technická Česká Třebová. Finále 7. ročníku se konalo v egyptském kulatém sále na zámku v Bystřici pod Hostýnem, kde proběhly dopoledne obhajoby studentských prací.

Studentske projekty 2V hlavní kategorii získal 1. místo Róbert Ozoroczy, Technická univerzita Zvolen, 2. místo získal Dominik Bajer a Martin Chabiča, SŠNO Bystřice pod Hostýnem, 3. místo získala Petra Ondráčková, SŠ stavebních řemesel Brno-Bosonohy.
V nábytkářské kategorii získal 1. místo Martin Štosek, SUŠHNN Hradec Králové, ve stavařské kategorii 1. místo obsadil Martin Trnovec, SOŠ sv. Jozefa Robotníka, Žilina. Pro média byl nejlepší projekt Dominika Bajera a Martina Chabiči, SŠNO Bystřice pod Hostýnem. Pedagogy nejvíce zaujal projekt Róberta Ozoroczyho, Technická univerzita Zvolen.

Studentske projekty 3Po dopoledních obhajobách studentských prací se účastníci a hosté zúčastnili exkurze v továrně na ohýbaný nábytek TON a.s a prohlídky vily Thonet. Po slavnostním vyhlášení výsledků na zámku v Bystřici pod Hostýnem byl připraven výlet na Svatý Hostýn s odborným výkladem. Soutěžní den byl zakončen bowlingem pro studenty a společenským večerem s rautem a cimbálovou muzikou pro pedagogy a hosty soutěže. Na závěr celé soutěže předal Ing. Aleš Zapletal, ředitel SŠNO Bystřice p.H. putovní valašku soutěže Ing. Tiborovi Machačovi, řediteli SPŠ Považská Bystrica, která bude spoluorganizátorem 8. ročníku mezinárodní soutěže STUDENTSKÉ PROJEKTY 2013/2014.

Foto nahoru: Finalisté 7. ročníku soutěže (Foto: archiv ŠPINAR – software)
Foto vpravo nahoru: 1. místo hlavní kategorie Róbert Ozoroczy
Foto vpravo: 1. místo v nábytkářské kategorii Martin Štosek

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina