archív aktualít rok 2013

Inteligentní domy z Rýmařova nejen pro bohaté

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

RD KUBISČeský výrobce nízkoenergetických domů společnost RD Rýmařov uvedla na trh zcela novou řadu tzv. Inteligentních domů. Například dům KUBIS 631, který disponuje špičkovým systémem automatizace domácnosti, pořídí první zákazníci za 1,99 milionů korun včetně základové desky, pergoly garážového stání i DPH.

„Současným trendem je oproti létům minulým stavět domy menší, a to na malých parcelách. Čeští zákazníci jsou navíc velmi citliví na veškeré energetické náklady svého bydlení. Tyto náklady a vůbec celou automatizaci domácnosti chtějí řídit a kontrolovat sami pomocí nejmodernějších systémů. Proto přicházíme s naší řadou nových Inteligentních domů RD Rýmařov,“ uvedl jeden z majitelů společnosti, Ing. Jiří Pohloudek.

Ovládání domu přes internet či mobil už nejen pro bohaté stavebníky

RD Rýmařov nabízí i pro domy v ceně okolo 2 milionů korun například tyto prvky automatizace domácnosti:

• regulace teploty ve všech místnostech samostatně dle týdenních časových programů s možností centrálního ovládání,

• řízení výkonu, v základu instalované ventilační jednotky tak, aby vždy odpovídal skutečným potřebám větrat, regulace pomocí týdenních programů, čidla CO2, chodu odtahových ventilátorů v koupelnách a kuchyňské digestoře,

• základní platforma regulace umožňuje snadné rozšíření o další prvky komfortního a energeticky efektivního příslušenství: snadné ovládání přes internet a inteligentní telefony, centrální ovládání osvětlení, stínicích prvků i elektrických spotřebičů, přesné řízení chlazení, dovybavení bezpečnostními prvky…,

• celé řešení je uživatelsky vstřícné a dodavatel garantuje dostupnost náhradních komponent v dlouhém horizontu životnosti tohoto domu.

Inteligentní domy RD Rýmařov jsou výsledkem exkluzivního partnerství, které Rýmařovští uzavřeli se společností Siemens, jejíž technologie měření a regulace bude ve všech Inteligentních domech RD Rýmařov instalována.

Inteligentní systém větrání hlídá Vaše náklady za energie

Promyšlený ventilační systém detekuje Vaše každodenní aktivity a pomoci čidla CO2 mění jen nezbytně nutné množství čerstvého filtrovaného vzduchu. Stará se tak automaticky o Vaše zdravé domácí klima a chrání Vaši peněženku před nadbytečnými ztrátami větráním.

RD Rýmařov postavil v roce 2012 téměř 500 nových domů

V roce 2011 realizovala společnost 420 nových domů, v roce 2012 už to bylo téměř 500 nových domů. Nejprodávanějším domem byla řada NOVA 101 v ceně okolo 2 milionů korun, kterou si pořídilo 212 zákazníků. Rýmařov staví mimo jiné domy i byty v Rakousku či Polsku. S ukrajinským partnerem založili také výrobní podnik pro expanzi na vzdálené východní trhy.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina