archív aktualít rok 2012

Pasivní dřevostavba vydražena za 600 tisíc

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pasivni_bunka_drazba1V sobotu 22.9.2012 v 11:30 byla ukončena desetidenní online dražba mobilní pasivní dřevostavby, kterou si naposledy veřejně mohli prohlédnout návštěvníci veletrhu FOR ARCH v Praze. Na stánek Centra pasivního domu (CPD) byla převezena z brněnského Národního stavebního centra, aby zde počkala na svého nového majitele.

Pasivni_bunka_drazba2Mobilní dřevěná buňka byla realizovaná v pasivním standardu z panelového konstrukčního systému NOVATOP společnosti Agrop Nova. Její rozměr je 7,5 x 3,5 x 3,5 m a je koncipovaná jako jednoduchá obytná jednotka se základním vybavením (obytný prostor, kuchyňka, sociální zařízení). Byla vystavěna během čtyř dnů v rámci doprovodného programu CPD na Jarních stavebních veletrzích v Brně. Jde o plně funkční obytnou buňku, která může sloužit jako startovací či mobilní bydlení pro jednotlivce nebo mladou dvojici, jako rekreační domek anebo jako kancelář.

Pasivni_bunka_drazba3Panely tvoří tuhou konstrukci buňky umožňující její transport jako celku na návěsu a montáž autojeřábem. Smrkové dřevo panelů je v pohledové kvalitě a je přiznáno i v samotném interiéru. Vnější fasáda je z modřínového palubkového obkladu a ve vnitřní konstrukci bylo použito několik typů izolací. Součástí vnitřního zařízení domu je vybavení koupelny (umyvadlo, sprchový kout, WC, elektrický bojler na 30l) a kuchyňská linka s dřezem a elektrickým vařičem. Dům je dále vybaven systémem řízeného větrání s rekuperací a inteligentní elektroinstalací, která ovládá vytápění s malým přímotopem, stmívání svítidel a spouštění venkovních žaluzií. Dům byl do dražby věnován i se zařízením obytného prostoru (sedací souprava, konferenční stolek, skříňová sestava, jídelní stůl pro 4 osoby a osvětlení).

Pasivni_bunka_drazba4Hodnota domu byla při vstupu do dražby vyčíslena na 690.000 Kč včetně 14 % DPH a nábytku na cca 200.000 Kč.

Dražba odstartovala na portálu Aukro.cz 12.9. za vyvolávací cenu 1 Kč. Celkem až do soboty 22.9. přihazovalo 108 zájemců. Novým majitelem se stal poslední nejvýše přihazující, který domek vydražil za konečnou cenu 600.800 Kč. Komentovaný závěr aukce přímo na výstavišti v Letňanech napjatě sledovalo několik desítek diváků, kteří si přišli tipnout výši konečné částky.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina