archív aktualít rok 2012

Mendelova univerzita v Brně rozběhla vlastní Centrum transferu technologií

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MENDELUMendelova univerzita v Brně (MENDELU) spustila činnost Centra transferu technologií (CTT). Zařadila se tak po bok evropských a světových univerzit, které kladou důraz na přenos svých vědeckých výsledků do praxe.

Jde o specializované celoškolské pracoviště, které se bude starat o ochranu duševního vlastnictví, analýzu, rozvoj a využití komerčního potenciálu duševního vlastnictví univerzity. Zároveň bude pro všechny fakulty zabezpečovat profesionální obchodní a partnerskou komunikaci s představiteli průmyslu. Cílem CTT je rozšířit a zintenzivnit spolupráci univerzity s firmami, které mají zájem využít speciálního přístrojového a laboratorního vybavení nebo znalostního potenciálu a vědeckých výsledků univerzity.

Komercializace znalostí a technologií univerzity může mít podobu prodeje licencí výsledků univerzitního výzkumu, zakázkového výzkumu podle zadání zákazníka i odborných služeb nad přístrojovým vybavením univerzity (měření, testování apod.) Firmám může univerzita poskytnout také hotové analýzy a studie či znalecké služby.

Centrum bylo zřízeno díky získání finančních prostředků z dotace EU ve výši 24 milionů korun.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina