archív aktualít rok 2012

IKEA jde do elektroniky, Electro World do nábytku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

IKEAObchodní řetězec IKEA se chystá vstoupit na trh spotřební elektroniky. Produkty na míru pro svůj nábytek bude vyvíjet ve spolupráci s čínskou firmou TCL Multimedia.

Připravena je nová nábytková řada s názvem Uppleva s vestavěným televizorem a bezkabelovou audio technikou. Novinku plánuje nabídnout již v červnu nejprve v pěti evropských zemích (Švédsku, Francii, Polsku, Německu a Itálii), do léta 2013 by se měla objevit v celé síti.

Kromě televize a zvukové aparatury má mít nábytek vestavěné CD, DVD a Blu-ray přehrávače a připojení k internetu. Cena by měla u nejjednodušší kombinace, která zahrnuje televizi a zvukovou aparaturu, začínat na cca 18 000 Kč.

Do prodeje nábytku se naopak pouští jeden z největších prodejců elektroniky v České republice Electro World. Ve svých prodejnách prý bude nabízet vlastní kuchyně pod značkou Epoq. Tuto informaci s odkazem na ředitele společnosti pro Českou a Slovenskou republiku Milana Růžičky nedávno zveřejnily Hospodářské noviny. V brněnské centrále Electro Worldu již funguje distribuční a logistické centrum firmy pro kuchyně. Ty míří na trhy severní Evropy. „Kuchyně Epoq, které se v naší síti prodávají ve skandinávských zemích, konkurují především Ikee. Nikoliv objemem prodejů, ale cenovým zařazením,“ citovaly HN Růžičku.

V průběhu jednoho roku by se kuchyňská studia měla objevit i v tuzemských prodejnách řetězce. Později zřejmě i na Slovensku.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina