archív aktualít rok 2012

Soutěž „Navrhni svůj dům 2012“ zná své vítěze

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Navrhni_dum1Moravskoslezský dřevařský klastr ve čtvrtek 17. května 2012 vyhlásil vítěze prvního ročníku soutěže Navrhni svůj dům. Soutěže se celkem zúčastnilo 81 studentů středních škol, z nichž odborná porota vybrala šest nejlepších pro každou ze dvou soutěžních kategorií. Na prvním místě se umístili Tomáš Bolf ze Střední průmyslové školy stavební Opava a Josef Vavřina ze Střední školy elektrostavební a dřevozpracující Frýdek-Místek.

Soutěž „Navrhni svůj dům“ je soutěž určená pro studenty středních škol se stavebním a dřevozpracujícím zaměřením, jejímž cílem je motivovat studenty k dalšímu studiu a uplatnění se ve stavebních a dřevozpracujících odvětvích. Celkem se do soutěže zapojilo 81 studentů ze tří středních škol: SŠEaD Frýdek-Místek (52 studentů), SŠSaD Ostrava-Zábřeh (22 studentů) a SPŠ stavební Opava (7 studentů).

Soutěž proběhla ve dvou kategoriích. První kategorie „Studie objektu rodinného domu“ byla určena studentům stavebních oborů a zaměřovala se především na vypracování celkového návrhu rodinného domu. Druhou kategorií byla Studie části objektů, určená pro žáky dřevozpracujících oborů, zaměřená především na interiér a detaily. Žáci měli v rámci obou kategorií vypracovat půdorysy jednotlivých podlaží, řez domu, pohledy ze 4 stran či technické zprávy studie včetně popisu a charakteristiky studie.

Navrhni_dum2Odborná porota hodnotila práce zejména po stránce technické a grafické úrovně zpracování dokumentace či celkového prostorového a funkčního řešení díla a jeho náročnosti. Důležitá byla také originalita a nápaditost technického řešení či vzhled a umístění objektu v krajině (prostředí).

Soutěž je realizována v rámci projektu „Popularizace a zvýšení kvality výuky dřevozpracujících a stavebních oborů v Moravskoslezském kraji“.

Výsledky soutěže:

Kategorie I. Studie objektu rodinného domu
Tomáš Bolf – Střední průmyslová škola stavební Opava
Vladimír Kováč – Střední průmyslová škola stavební Opava
Tadeáš Chudej – Střední průmyslová škola stavební Opava

Kategorie II. Studie části objektů (interiéry, detaily)
Josef Vavřina – Střední škola elektrostavební a dřevozpracující Frýdek-Místek
Marek Bolom – Střední škola elektrostavební a dřevozpracující Frýdek-Místek
Viktor Šindel – Střední škola stavební a dřevozpracující Ostrava-Zábřeh

EU-vzdelavani

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina