archív aktualít rok 2012

Mezinárodní konference o dveřích letos již posedmé

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

IFT_Door_Conference1Ve dnech 24. a 25. května 2012 se výrobci dveří a jejich dodavatelé již posedmé setkají na mezinárodní konferenci v Rosenheimu. Mottem letošního ročníku je „Univerzální návrh: přímočarost – bezpečnost – udržitelnost“. Známí odborníci ve svých přednáškách rozvinou koncepci tohoto námětu, zahrnujícího takové otázky, jako je „budoucnosti odolné“ stavby, úspora energie a osvobození od bariér. Kromě toho se konference zaměří na poslední vývoj v produktové normě pro vnitřní dveře, požární dveře a okenice a na nové nařízení o stavebních výrobcích a jejich dopady na výrobce.

Univerzální návrh – je to jen pomíjivý módní výstřelek nebo něco, co výrobci dveří musí do budoucna brát vážně? Termín se odkazuje na pojem, který zahrnuje řadu odlišných principů s cílem vyvíjet produkty jednoduše a udržitelným způsobem pro co největší skupinu lidí. Co to znamená pro dveře? Na konferenci, kterou pořádá Institut okenní techniky ift Rosenheim, bude tato problematika zkoumána a budou ilustrovány její důsledky pro návrh výrobku.

Demografické změny a moderní životní styl znamenají, že domy, místnosti a komponenty musí být jednodušší a více přizpůsobivé. Trendy udržitelnosti, šetrnosti k životnímu prostředí a technické „dlouhověkosti“ staveb kladou nové nároky na průmysl, ať už v podobě právních předpisů a norem, vhodnosti pro použití nebo požadavků produktové certifikace. Uplatnění principů univerzálního návrhu může znamenat významný dodatečný přínos pro hospodářskou a sociální udržitelnost prostředí, výrobků a služeb.

IFT_Door_Conference2V rámci šesti hlavních tematických okruhů zazní např. následující přednášky: bezbariérové stavebnictví, prEN 14351-2 norma pro vnitřní dveře, zdokonalené ovládací mechanismy pro průmyslové a pěší dveře, požární dveře a okenice, ověřování environmentální shody, emise znečištění od dveří nebo vnější dveře jako příležitost pro úspory energií.

Zajímavým doplňkem programu technických přednášek bude možnost absolvovat bariérovou dráhu v obleku simulujícím seniorský věk. Delegáti tak dostanou možnost lépe a prakticky pochopit přednášky zaměřené na omezený pohyb a bezbariérové stavebnictví. Rovněž dostanou příležitost k osobní výměně zkušeností s odborníky z laboratoří IFT. Program prvního dne konference bude zakončen večerem s moderní bavorskou zábavou, kde bude dostatek času na neformální komunikaci. Organizátoři očekávají účast více než 300 delegátů. Dřevařský magazín je oficiálním mediálním partnerem akce.

Podrobný program konference včetně dalších informací a možnosti online registrace naleznete na www.ift-rosenheim.de.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina