archív aktualít rok 2011

V Kořenově vyhořela pila, škoda je 10 milionů

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pozar_KorenovObrovskou škodu napáchal požár, který v Kořenově na Jablonecku v noci z úterý na středu 12.10. zachvátil místní pilu společnosti Jizerská Pila. Plameny zničily výrobní halu s drahými stroji na zpracování dřeva. Škoda, kterou oheň způsobil, dosáhla podle odhadu majitele 10 milionů korun. O události informovala mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Příčiny požáru se zjišťují.

Oheň byl ohlášen těsně před třetí hodinou ráno. Na místě zasahovalo šest hasičských jednotek s osmi cisternovými vozy. Kromě profesionálů z Jablonce nad Nisou a z Tanvaldu také dobrovolné sbory z několika nedalekých obcí. „Už v době příjezdu jednotek šlo o požár velkého rozsahu a vedle hašení haly truhlárny bránili hasiči možnému rozšíření na další objekty,“ popsala zásah Štrauchová. Halu se hasičům zachránit nepodařilo, její konstrukce se zřítila.

V letošním roce se v Libereckém kraji nejedná o první požár dřevařského provozu, který způsobil velmi vysokou škodu. Na konci dubna hořela výrobna palet společnosti Jilos Horka v Horce u Staré Paky v okrese Semily. Hasiči tehdy s ohněm bojovali téměř pět hodin a škoda dosáhla tří milionů korun.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina