archív aktualít rok 2011

V Bzenci vznikne „superškola“

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Skola_BzenecŠedesátiletá historie Střední školy lesnické a rybářské v Bzenci je u konce. Škola, která několikrát změnila název, zahájí v září pod současnou hlavičkou svůj poslední ročník. Od července 2012 splyne s Vyšší odbornou školou, střední odbornou školou a středním odborným učilištěm v Bzenci. Vznikne tak „superškola“ pro zhruba 1500 studentů navštěvujících čtyři vzdělávací instituce. Kvůli přehlednosti začne fungovat jako Střední škola Bzenec – centrum gastronomie, hotelnictví a lesnictví. Tento název zatím zůstává předmětem jednání, rozhodnout by se o něm mělo později.

Je možné, že ředitelem nové školy bude Miroslav Měsíček, současný ředitel lesnické školy. Jeho škola patří v republice k unikátním. Vyučuje umělecké zpracování dřeva, ekologii a životní prostředí, mechanizaci zemědělství a lesního hospodářství či obor lesní mechanizátor a rybář. Zájem o splynutí s jeho školou mělo údajně sedm jihomoravských středních škol. „Byli jsme označeni za bohatou nevěstu, o jejíž společnost ostatní školy usilují,“ podotkl Měsíček.

Slučování podle něj přichází v době, kdy si škola na nezájem nemůžeme stěžovat. „Naplněnost máme vůbec nejlepší v historii, celkem třiadevadesát procent. Kraj se však při pohledu do budoucnosti domnívá, že i když je nyní o nás zájem velký, nemuseli bychom přežít období, které nás teprve čeká. Řeč je samozřejmě o propadu počtu žáků,“ dodává ředitel.

Před sloučením chce škola ještě provést některé plánované akce v modernizaci budov. Dostala schválení k zateplení školní budovy za bezmála třicet milionů korun. Začneme s tím ještě letos, hotovo by mělo být nejpozději příští rok na jaře.

Zdroj: www.idobryden.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina