archiv aktualit rok 2015

Dizajnérska formácia „Tri v jednom“ dokazovala rovinu stola

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Trivjednom1mVýstavu dizajnu s výtvarným zameraním – ROVINA tvorili 3D objekty, postery, priestorové inštalácie v Informačnom centre pri Novej synagóge v Žiline. Otvorená bola od 6. novembra do 4. decembra 2015. Hlavným objektom bola rovina stola.

Dizajnérsku formáciu „Tri v jednom“ tvoria dizajnérky: Silvia Lovasová, Sylvia Jokelová, Ľubica Segečová. Vo svojom ateliéri v Bratislave vytvorili aj galériu, kde predstavujú nielen vlastný dizajn, ale aj dizajn predmetov do interiéru, ktorý má iných autorov.

Svoje objekty v Žiline predstavili na niekoľkých ukážkach ako dizajnom zaujať a ako sa vážne zapodievať predmetmi denného záujmu. Prezentovali námet pre praktické využitie, potom predmet umiestnili do priestoru, merali, testovali, filozofovali, skúšali. Galéria plusminusnula (± 0,0) definovala stôl ako funkčný objekt, ktorého základom je rovina. Autorky nemajú predvolené kľúčové slová, ktorými by sa realizácia mala riadiť. V galérii sa pozerajú na stôl ako funkčný objekt, ktorého základom je rovina – doska stola v priestore, kde je inštalovaný. Pozerá sa na rovinu bez odchýlky.

Foto: Autorky pri rovine stola

Trivjednom2

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština