archiv aktualit rok 2015

Prednášková mozaika o využití dreva: Salón drevostavieb 2015 v Bratislave

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Salon drevostavieb A mProjekty a realizácie drevostavieb priblížili formou výstavy a prednášok v Rakúskom kultúrnom fóre v Bratislave (19. 2. 2015). Boli súčasťou 10. ročníka Salónu drevostavieb.

Zvlášť zaujímavá je drevostavba materskej školy Muntlix v pasívnom štandarde. Projekt a realizáciu stavby škôlky predstavil jej autor arch. Mattias Heim. Za projekt drevostavby získal Rakúsku štátnu cenu 2014. V rámci mozaiky prednášok odzneli popisy projektov drevostavieb zainteresovaných architektov:

• Pavel Horák (Česká republika) – Rodinný dom v Ládví
• Magdalena Zawada (Poľsko) – Chata Sominy
• Peter Jurkovič (Slovensko) – Rodinný dom JJ
• Péter Gereben a Balász Marián (Maďarsko) – Vinná terasa.

Úvodné príhovory Salónu drevostavieb 2015 predniesli: Mag. Helfried Carl – veľvyslanec Rakúska na Slovensku a Mag. Brigitte Trinkl – riaditeľka Rakúskeho kultúrneho fóra v Bratislave, kde sa konala prednášková mozaika a zároveň otvorili výstavu Salón drevostavieb 2015. Panelová výstava takmer dvoch desiatok projektov je prístupná architektom a investorom od 20. februára do 6. marca 2015.

Otvárací príhovor a moderovanie prednášok bolo pod záštitou ARCHA matériO v rukách Ľubice Fábri, ktorá v SR organizuje Salón drevostavieb. Zakladateľom podujatia v ČR bol Pavel Horák (Domesi).

Foto hore: Na otvorení Salónu drevostavieb 2015 v Bratislave sa zúčastnil zakladateľ podujatia Ing. arch. Pavel Horák (vľavo) za prítomnosti veľvyslanca rakúska v SR Mag. Helfrieda Carla

Foto dole: Prehliadka panelov s projektmi Salónu drevostavieb – obchodný radca Veľvyslanectva Rakúska v Bratislave Mag. Patrick Sagmeister (vľavo)

Salon drevostavieb B m

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština