archiv aktualit rok 2011

Sconto Nábytok má druhý obchod na Slovensku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Sconto__NitraSpoločnosť Sconto Nábytok otvorila už druhý obchodný dom na Slovensku. Prvý obchodný dom vybudovala vlani v Trnave. Výstavba druhého začala na jar tohto roku v Nitre, otvorenie predajne bolo 17. novembra 2011 za veľkého záujmu obyvateľov 4. najväčšieho slovenského mesta. Celkové investície do tohto projektu presiahli 13 mil. €. Predajná plocha má vyše 7 tisíc m² na dvoch podlažiach. O spokojnosť zákazníkov sa usiluje 50 zamestnancov.

Zákazníci v Nitre sú z obchodného domu nadšení. Tu je vyjadrenie jedného zo zákazníkov: „Najprv sa ide po schodoch hore. Na zemi sú tenké koberce, na nich vytvarované šípky inej farby. Po prehliadke všetkých typov nábytku sa ide po schodoch dole – tam sú doplnky do kuchyne, kúpeľne a celého bytu.“ Nitrania oceňujú, že výhodou je ponuka sortimentu, ktorý majú na sklade a môžu si ho hneď kúpiť. Iný obchodný reťazec – čo je v Nitre – má v ponuke jeden kus z ponúkaného sortimentu. Zákazník si vyberie, objedná … a čaká.

Sconto Nábytok patrí do nemeckého koncernu Höffner so sídlom v Berlíne. V súčasnosti prevádzkuje dva koncepty predajní nábytku. Prvým z nich sú veľkoplošné obchodné domy Höffner a Möbel Kraft, s plochou obchodného domu až 40 tisíc m². Druhým typom je vyše 30 predajní Sconto v Nemecku a v Českej republike, s predajnou plochou okolo 8 tisíc m².

Höffner v súčasnosti patrí medzi troch najväčších predajcov nábytku v Nemecku, kde má viac ako 50 obchodných domov. Okrem Nemecka má aj 7 obchodných domov v ČR.

Foto: Ivan Belka

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština