aktuality

Mezinárodního kongresu LIVING FORUM se zúčastnilo 422 diváků

Z 8. ročníku mezinárodního kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Ve středu 16. 5. 2023 se v pražském Centru současného umění DOX uskutečnil 8. ročník mezinárodního kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum. V jeho  závěru byli vyhlášeni vítězové 8. ročníku ocenění Interiér roku.

Na Living Foru zaznělo 13 odborných přednášek ve čtyřech blocích. Z přednášejících bylo 8 zahraničních. Z tlumočených přednášejících nejvíc zaujali zástupce architektonického studia MVDRV Jan Knikker, designér Andreas Krob, design and decor expert Mark Bircham a designér Daniele Daminelli. Během celého dne se akce v sále aktivně zúčastnilo 422 diváků z řad architektů, interiérových designérů a novinářů

Ve večerních hodinách bylo vyhlášeno 9 vítězů kategorií a 1 absolutní vítěz soutěže Interiér roku. Ocenění získali 10 rozměrných světelných objektů vyrobených sklárnou pana Martina Wichterleho BOMMA a navržených designérem Otou Svobodou, který každý vážil 16 kilogramů! Z vítězů byli 3 ze Slovenské republiky.

Partnerem Interiéru roku pro kulturu bylo letos Národní divadlo v Praze, proto laureáti získali rovněž 54 vstupenek na exkluzivní místa vybraných představení sezony 2023/24.

V mezinárodní odborné porotě zasedlo 18 členů. V porotě novinářů rozhodlo o kategorii Cena novinářů celkem 45 zástupců českých a slovenských médií. O výsledcích Hlasování veřejnosti – Cena ČSOB Stavební spořitelny rozhodlo 27 600 hlasujících.

Interiéru roku a Living Fora se zúčastnilo 25 partnerů, z toho generální partner společnost KRONOSPAN, titulární partneři kategorií, a to společnost SOMFY a ČSOB Stavební spořitelna a hlavní partneři Jaguár Land Rover a VELUX.

Mediálních partnerů z České i Slovenské republiky bylo tentokrát zastoupeno 33, z toho hlavní pro ČR tituly Aktuálně, Architekt+, Seznam, Dolce Vita a pro SR Zoznam.sk a Môj Dom.

Oficiální záštitu poskytlo 7 institucí, a to Senát Parlamentu ČR, Ministerstvo kultury ČR, Ministerstvo kultury SR, Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, magistrát hl města Prahy a starosta Městské části Praha 7.

Samotné soutěže se letos zúčastnilo 212 interiérů, a to v souladu s pravidly dokončených pouze v předchozím roce. Od založení Interiéru roku se ho zúčastnilo neuvěřitelných 1 407 projektů, které jsou všechny uveřejněny na www.interiérroku.cz.

Zdroj: Institut bytového designu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina