aktuality

Náradie darovali trom odborným školám na Slovensku

Obnovenie zmluvy predstaviteľov výrobcu náradia Mafell so slovenskými odbornými školami
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Bezplatné zapožičanie náradia Mafell využívajú na Slovensku tri stredné odborné školy. Pre nové obdobie 2022–2025 bezplatne zapožičali elektrické ručné náradie žiakom SOŠ drevárskej Zvolen v hodnote 19.566 eur, SOŠ sv. Jozefa Robotníka Žilina v hodnote 18.555 eur a SOŠ stavebnej – Építészeti Szakközépiskola Nové Zámky v hodnote 9032 eur.

Zmluvy podpísal reprezentant firmy Mafell AG Ing. Jiří Odvárka s vedením odborných škôl za prítomnosti Martina Bošeľu – konateľa firmy HYBOX Slovakia s.r.o. Banská Bystrica, ktorá zabezpečuje technickú pomoc, zaškolenie, doplnky k strojom a kompletný servis dodanej technológie a Martina Sazamu – technika a poradcu firmy pre dodané náradie. Náradie a technické podklady môžu školy využívať na účely remeselného vzdelávania budúcich stolárov po dobu 2 rokov, len žiakmi školy. Majú príležitosť vzdelávať sa v zručnosti stolárskeho a tesárskeho remesla, pri stavbe drevených konštrukcií a jednoduchých drevostavieb.

Darovaciu zmluvu podpísali vo Zvolene riaditeľ SOŠ drevárskej Ing. Pavel Laššák, zástupca riaditeľa školy Ing. Peter Leštách a hlavný majster odbornej výchovy Mgr. Stanislav Bačík.

Zmluvu podpísala v Žiline riaditeľka SOŠ sv. Jozefa Robotníka Mgr. Janka Školová, v Nových Zámkoch riaditeľka SOŠ stavebnej Ing. Katarína Töröková.

Firma Mafell AG takto podporí odbornú výchovu budúcich stolárov a tesárov na Slovensku celkovou sumou 47.153 eur (bez DPH). Túto formu podpory vzdelávania mladých remeselníkov využíva v Nemecku 56 odborných škôl, v Českej republike 6 odborných škôl, na Slovensku 3 odborné školy a v Poľsku 1 škola. S náradím Mafell získavajú zručnosť v 66 školách EÚ.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina