aktuality

Altendorf získal Německou cenu za bezpečnost práce 2021

Karl-Friedrich Schröder (vedoucí výzkumu a vývoje), Julia Pohle (manažerka rozvoje výzkumu a vývoje) s moderátorkou Anne Lanz (státní tajemnice hesenského ministerstva sociálních věcí a integrace)
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Altendorf, jeden z předních výrobců kotoučových pil pro malosériovou a zakázkovou výrobu nábytku, zpracování dřeva, kovů a plastů se sídlem v německém Mindenu, získal německou cenu za bezpečnost práce 2021 za svou technologii ochrany rukou HAND GUARD.

Cena byla předána 26. října v rámci slavnostního předávání hybridních cen na Mezinárodním kongresu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci (A+A) v Düsseldorfu. Cenu převzali Karl-Friedrich Schröder, vedoucí výzkumu a vývoje v Altendorfu, a Julia Pohle, manažerka výzkumu a vývoje za celý projektový tým.

Patentovaný systém včasného varování HAND GUARD je vybaven dvěma kamerovými systémy. Tento optický systém je podle firmy Altendorf průlomem v oboru z hlediska technické bezpečnosti využívající umělou inteligenci (AI) pro detekci rukou. HAND GUARD rozpoznává potenciální rizika na základě speciálního softwaru pro detekci rukou dlouho předtím, než může dojít k úrazu. V případě akutního ohrožení prstů nebo rukou se pilový kotouč během čtvrt sekundy rychle zasune pod pracovní stůl. Přitom HAND GUARD nabízí uživatelům ochranu před reálným rizikem nebo dokonce zraněním.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina