aktuality

BI-MU a Xylexpo společně příští rok na podzim

Tisková konference k veletrhům BI-MU a Xylexpo 2022
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Témata digitalizace a udržitelnosti budou charakterizovat příští ročník BI-MU a Xylexpo, akce pořádané asociací italských výrobců obráběcích nástrojů, robotů a automatizace UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE a asociací výrobců dřevoobráběcích strojů Acimall, která se bude konat 12. – 15. 10. 2022 na výstavišti fieramilano-Rho.

Dvě akce s dvouletou periodicitou – 33.BI-MU (výstava obráběcích nástrojů, robotiky a automatizace, přidružené výroby, digitálních a pomocných technologií) a Xylexpo (výstava zpracovatelských technologií pro dřevo a komponenty pro nábytkářský průmysl) – obsadí osm hal v západní oblasti areálu fieramilano-Rho. Haly 9, 11, 13 a 15 budou hostit BI-MU, haly 14, 18, 22 a 24 Xylexpo.

Organizátoři očekávají, že vzhledem k vývoji pandemie a k vysoce příznivému ekonomickému kontextu – jak ukazují všechny klíčové makroekonomické indexy, lze důvodně očekávat, že Xylexpo a 33.BI-MU budou po nevyhnutelných opatřeních, která vedla ke zrušení mnoha akcí s těžkým dopadem na výstavní kalendář, znamenat úplný „návrat k normálu“.

Barbara Colombo, prezidentka UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE, na tiskové konferenci k chystané akci uvedla: „V posledních týdnech jsme aktualizovali prognózy pro rok 2021 pro toto odvětví. Údaje zpracované oddělením Centro Studi & Cultura di Impresa z UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE nám říkají, že plujeme dvojnásobnou rychlostí oproti rychlosti odhadované jen před několika měsíci. A data za 3. čtvrtletí 2021, právě zpracovaná, ukazují nárůst o 52 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku, což potvrzuje, že pozitivní trend bude pokračovat po celý rok 2022. Vládní pobídky podporují domácí poptávku, která bude pokračovat i příští rok ve prospěch 33.BI-MU.“

„Technologie pro dřevařský a nábytkářský průmysl zažívají extrémně pozitivní sezónu,“ doplnil Luigi De Vito, prezident asociace Acimall. „Pokud se v následujících měsících potvrdí čísla týkající se první poloviny roku, lze se oprávněně domnívat, že v roce 2022 svět italských technologií pro dřevěný nábytek zaznamená dvouciferný růst výroby, který se bude blížit hranici 3 miliardy eur, z toho dvě miliardy bude tvořit export.“

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina