technológie

Materiálové a technologické novinky

Novinky_Leitz
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem LEITZ-nástroje s.r.o., Hranipex a.s. a REHAU.

Leitz hranovací frézy – rozšíření systémové řady WhisperCut

Základním předpokladem pro perfektní kvalitu olepování bočních ploch (hran) plošných nábytkových dílců je absolutně rovná plocha bez vytržení. Tento úkol plní hranovací předfrézy na olepovacím stroji.

Leitz technici již několik let nabízejí pro tento náročný úkol frézovací hlavy ze systémové řady WhisperCut, kterou neustále rozšiřují o nové varianty. Frézovací hlavičky Leitz WhisperCut mají těleso z hliníkové slitiny, která garantuje díky nízké hmotnosti precizní vyvážení. To je důležité pro zachování vysoké přesnosti obrábění při pracovních otáčkách nástroje. Efektivitu a hospodárnost pak přinášejí dobrusovatelné segmenty s diamantovými břity pro dlouhou životnost, které jsou konstrukčně velmi jednoduše, ale technicky velmi přesně přišroubované k tělesu frézy. Jedná se o jediný nástrojový systém na trhu, kdy po využití diamantových břitů si tyto může zákazník sám vyměnit za nové bez toho, že by se zhoršila přesnost nebo vyvážení nástroje. Kromě špičkové kvality frézované hrany přináší systém Leitz WhisperCut také výhodu velmi tichého chodu při obrábění a možnost vícenásobného použití původního tělesa frézovací hlavy, což šetří naše životní prostředí.

K již osvědčeným typům hranovacích frézovacích hlav WhisperCut (3x brousitelné DP-segmenty), WhisperCut PLUS (10xbrousitelné DP-segmenty) a WhisperCut EdgeExpert (brousitelné DP-segmenty uložené pod úhlem 50°až 55°) tak nově přibyly WhisperCut HYDROWhisperCut HSK 32R pro dosažení absolutní přesnosti při upnutí na moderních olepovacích strojích.

Samozřejmým výsledkem při obrábění frézovacími hlavami WhisperCut je nulová spára olepených hran. LEITZ systémová řada WhisperCut tak nabízí kompletní řešení pro špičkovou kvalitu i efektivitu a hospodárnost obrábění hran.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

Povrch softmat pro excelentní dojem z ABS hrany

Za poslední roky jsme byli svědky překotného vývoje dekorů plošných materiálů na bázi dřeva. Povrchy a struktury dnes věrně přinášejí podobu dřeva i dalších materiálů, které by bylo jinak velmi obtížné použít při tvorbě interiérů. Materiály však nepůsobí jen vizuálním, ale i výrazným hmatovým efektem, který se musí promítnout i v podobě hran. Každá nová kolekce je pro nás výzvou k dalšímu vývoji povrchů hran, tomu se u nás věnuje celý tým spe­cialistů s maximálním smyslem pro detail. Jsme nekompromisní, na vývoj klademe silný důraz a každému dekoru se věnujeme individuálně. Dlouhodobě vám přinášíme hrany se špičkovými povrchovými strukturami, ve kterých najdete dokonalou harmonii s plošným materiálem.

Nově je to celá řada dekorů v povrchu softmat. Struktury charakteristické pro daný materiál, přenesené do podoby našich hran, jsou doplněné velmi jemným a matným povrchem rovných ploch. Skvěle doplňuje například dekory desek se strukturou NW – Natural wood, řady Pfleiderer, nebo povrch NI desek FunderMax. U struktury RU – Rustic Wood (Pfleiderer) jsme zpracovali hlubší strukturu dřeva, vykreslenou do všech detailů a opět doplněnou povrchem softmat. Právě úprava softmat působící v pozadí celého dekoru, je klíčová pro přirozený pocit ze struktury povrchu.

Aktualizace naší kolekce se však neomezuje jen na vývoj a zařazování novinek, ale také neustálou revizi a optimalizaci celé kolekce tak, abychom vám vždy mohli nabídnout správné přiřazení hrany k desce, bez kompromisů a ve špičkové kvalitě. Pokud byste byli na pochybách, zda jste nalezli nejlepší řešení, vždy vám dokážeme s přiřazením poradit a také nabídnout vzorek hrany. Více na www.hranipex.cz.

Prodejce: Hranipex a.s.

RAUVOLET – designově i barevně sladěný roletkový systém

Optimální sladění designu přináší výhody interiérovým designérům, výrobcům i uživatelům. Cílem REHAU je nabízet ucelenou paletu navzájem perfektně sladěných produktů. Nábytek pak vypadá, jako by byl vyroben z jednoho kusu. Jedním z příkladů je roletkový systém RAUVOLET a jeho programová řada Crystal-line sladěná s povrchovými mate­riály RAUVISIO crystal. Díky kazetovému systému REHAU je instalace setů RAUVOLET crystal-line velice jednoduchá a pohodlná.

Programová řada RAUVOLET crystal-line complete je stoprocentně zaměřena na monolitický design nábytku. Vodicí systém a krycí lišty jsou nyní k dispozici ve stejné barvě a materiálu RAUVISIO crystal. Tím je zajištěno optimální designové propojení – bez nežádoucích barevných odchylek způsobených použitím různých materiálů.

Pro projekty se specifickými barevnými požadavky jsou k dispozici také roletkové sety RAUVOLET crystal-line ve variantě „vario“. Díky tomu je možné nastavit individuální barevné odstíny (dle stupnice RAL) pro každý projekt. Nezáleží na tom, zda se jedná o vysoký lesk či mat, růžový, zářivě žlutý nebo světle zelený odstín, s roletkami RAUVOLET crystal-line vario je absolutní flexibilita při vytváření interiérů samozřejmostí.

Výrobce a prodejce: REHAU

Mat je nový lesk: RAUVOLET noble mat

Matné povrchy, vzrušujícím způsobem kombinované s vysoce kvalitními kontrastními materiály, přinášejí nadčasovou eleganci do trendových obytných prostor. Právě tento trend následuje také REHAU se svou novou produktovou kolekcí v ušlechtilém matu. Díky optimálnímu designovému propojení mezi povrchovými materiály, nábytkovými hranami a roletkovými systémy, mohou designéři, truhláři i průmysloví výrobci vytvářet moderní nábytek a interiéry, které působí, jako by byly vyrobeny z jednoho kusu. Samozřejmě v té nejvyšší kvalitě.

Kolekce REHAU v ušlechtilém matu vstupuje na trh s heslem „Dotek krásy“, protože sametově hebké povrchy jsou kromě krásného vzhledu také příjemné na dotek. Ani při pohledu z plochého úhlu navíc nedochází téměř k žádnému odrazu světla. Díky úpravě proti ulpívání otisků prstů a povrchu soft-touch je každý dotek pastvou pro Vaše smysly, přičemž komponenty splňují také nejvyšší nároky na kvalitu. Kromě trendového matného vzhledu jsou dnes velkým tématem v oblasti realizace interiérů „Small Spaces“: Dostupný prostor musí být využíván chytře, pokud možno bez větších kompromisů. Nový roletkový systém RAUVOLET noble matt nabízí kromě rychlého přístupu k obsahu skříně také optimální využití prostoru. Díky svému vzhledu se navíc perfektně integruje do moderního nábytku – bez rušivých kombinací materiálů s odlišnými barevnými odstíny a při zachování vysokého uživatelské komfortu.

Výrobce a prodejce: REHAU

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina