technológie

Jednička ve výrobě dřevoobráběcích strojů a nástrojů VIRUTEX

Aparatea_Virutex
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Od svého uvedení na trh v roce 1962 je firma VIRUTEX známá tím, že vyrábí nástroje pro dřevoobráběcí průmysl, které jsou uznávány pro svoji kvalitu, robustnost a spolehlivost. Společnost VIRUTEX se pravidelně účastní nejprestižnějších světových dřevařských výstav, což jim umožňuje sledovat nejnovější trendy na trhu. Výrobky VIRUTEX jsou ručně montované, což umožňuje snadnou opravu opotřebeného nástroje namísto výměny. Všechny nástroje jsou přísně kontrolovány v průběhu výroby tak, aby bylo dosaženo 100% přesnosti a kvality.

Aparatea_Virutex

Firma VIRUTEX dodává nástroje do českých a slovenských truhlářských a nábytkářských dílen už několik desetiletí. Jejich nástroje vynikají i po několika letech svojí kvalitou a spolehlivostí. Tyto „retro“ nástroje, které jsou v některých případech staré až 30 let, se vyznačují tím, že i po více než 10 letech používání je možné nástroj opravit, aby fungoval jako nový. Filozofie společnosti VIRUTEX je dosažení co nejvyšší kvality a životnosti nástroje, což je v dnešním světě téměř rarita.

Aparatea_Virutex

Jako ukázku jsme si vybrali několik produktů z katalogu VIRUTEX.

Rohová úprava umělého kamene

Aparatea_Virutex

Pro úpravu umělého kamene jsme si vybrali ohraňovací rohovou frézku FR217S. Tato frézka je speciálně navržena pro obrábění vnitřních rádiusů v místě styku boční plochy se dnem či půdou u materiálu jako je Corian nebo Rausolid. Stroj je vybaven speciální oporou, která slouží k udržení konstantní vzdálenosti od boční plochy i k bezpečnému a snadnému použití frézky. Stroj má také vývod k připojení externího odsávání, který zajišťuje čistý pracovní prostor.

Spojování nábytkových dílců

Aparatea_Virutex

Pro snadné spojování nábytkových dílců je nejvhodnější lamelovací frézka AB111N. Díky přední příložce, která může být nastavena do různých výšek a úhlů bez použití klíče, umožňuje frézka provádět jakýkoliv typ spojení rychle a velmi přesně. Frézka je vybavena elektronickou regulací rychlosti a systémem, který udržuje konstantní otáčky podle velikosti zatížení.

Dlabání zámků a pant

Aparatea_Virutex

Dlabací frézka FC116U v současné době nemá konkurenci na trhu. Jde o velice promyšlený systém, který má usnadnit práci při malosériové výrobě dveří a oken i jejich renovaci. Zařízení bylo navrženo pro rychlé frézování dlabů na zámky s maximální hloubkou 125 mm a výškou 177 mm. Řada výměnných vrtáků pokrývá průměry od 16 do 30 mm. To vám umožní namontovat jakýkoliv zámek na trhu. Dlabací frézka je vybavena upevňovacím systémem přímo na dveře a umožňuje práci ve svislé i vodorovné poloze, přičemž její konstrukce nepoškodí povrch dveří.

Olepování hran

Aparatea_Virutex

Pro olepování hran nabízí firma VIRUTEX velikou škálu ručních a stolních olepovaček, které jsou vhodné jak na rovné, tak i na různě tvarované dílce. Je možné olepovat hranami z PVC, melaminu, polyesteru, dýhy a dalších. Olepovačky mají zabudované kapovací nůžky na odstřihnutí hrany, stavitelné kleštiny pro růžné tloušťky hran a jejich nahřívání trvá méně než minutu. Stroje se vyznačují tím, že jejich konstrukce je velmi lehká a ergonomická, tudíž s nimi lze snadno pracovat i pro delší dobu.

Frézování těsnění do oken a dveří

Aparatea_Virutex

Drážkovací fréza RA17VG je pro tuto práci nejvhodnějším nástrojem. Stroj je speciálně navržený pro drážkování dřevěných dveří a oken pro instalaci silikonového těsnění. Je vybaven dvojitým hrotem 3 mm, dvěma vyměnitelnými základnami, boční ohrádkou a trubkou pro zachycení nečistot.

Příslušenství VIRUTEX

Společnost VIRUTEX nabízí kromě elektrických nástrojů také velmi užitečné příslušenství, které se hodí do každé truhlářské nebo nábytkářské dílny.

Aparatea_Virutex

Jejich ruční mechanická nanášečka lepidla je vyrobena k čistému a rychlému nanášení lepidla především pro větší plochy. Je vybavena spodním a horním nanášecím válcem. Nanášečka je velice praktickým pomocníkem ať už v truhlářské výrobě tak i v čalounictví apod.

Aparatea_Virutex

Vakuový upínací systém SVN250 je vhodným nástrojem pro upevnění obrobků s hladkými a neporézními povrchy. Díky vakuu zůstávají obrobky pevně připevněné a hlavně bez známek po upnutí na jejich povrchu. Díky své kompaktní velikosti je velmi univerzální a praktický pro práci v dílně a mimo ni.

Aparatea_Virutex

Pro velmi přesné složité ořezy je vhodné použít frézovací šablonu PF700. Se šablonou můžete vytvořit drážky, vyfrézovat hrany, rámy, oblouky či kruhy. Práce se šablonou je velice snadná a neměla by chybět v žádné dílně.

APARATEA

Pokud máte zájem nebo potřebujete poradit s výběrem nástroje, neváhejte nás kontaktovat na našem webu stopkovefrezy.cz, e-mailové adrese prodej@stopkovefrezy.cz, nebo nám zavolejte na tel.: +420 704 192 430.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina