aktuality

Hned tři produkty české značky Egoé získaly ocenění Good Design

Kolekce venkovního nábytku Barka
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Kolekce venkovního nábytku Moja a Barka a kempovací vestavba Nestbox získaly prestižní designové ocenění Good Design Award 2020. Za návrhy oceněných produktů stojí studio 519, realizaci zaštiťuje Egoé life s.r.o.

První jmenované zvítězily v kategorii Nábytek. Kolekce Barka už svým názvem odkazuje k pobytu u vody, svobodě a volnému prostoru. Základem všech produktů této kolekce je skelet ze dřeva a oceli, který poskytne prostorné sezení. Opěradlová část je opatřena outdoorovou síťovinou. Pro vytvoření ještě většího pohodlí lze sezení doplnit o podsedáky nebo područky z exteriérové textilie. Kolekce obsahuje i stoličku, kterou lze využít nejen pro sezení, ale i jako odkládací stolek.

Kolekce Moja je čalouněný nábytek pro exteriéry. Ocelová konstrukce, opěradlová část, podnožka i stolek z kvalitní outdoorové síťoviny a čalounění z odolných outdoorových materiálů.

Třetím oceněným produktem je kempovací vestavba do aut Nestbox. Nechybí v ní malá, ale funkční kuchyň, lednice, úložné prostory a kvalitní matrace.

Good Design je nejstarší a stále jedno z nejprestižnějších ocenění za design. Organizuje jej muzeum architektury a designu The Chicago Athenaeum. U zrodu ceny v roce 1950 stáli designéři Charles a Ray Eamesovi, Russel Wright, George Nelson a Eero Saarinen. Za dobu své existence bylo uděleno více než 40 tisíc ocenění v oblastech, jako jsou design a inovace, udržitelnost, kreativita nebo využití materiálů.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina