aktuality

Ceny za Interiér roku navrhne Boris Klimek

Boris Klimek
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Podobu ocenění pro finalisty a absolutního vítěze soutěže Interiér roku navrhuje už tradičně každý rok jiná osobnost. Jedná se vždy o autorské originály, které vyjadřují specifický postoj autora k tématu interiéru. V šestém ročníku soutěže se této role ujal úspěšný designér Boris Klimek a skleněné solitéry vyrobí opět sklárna Martina Wichterleho Bomma.

Boris Klimek se stal krátce po absolutoriu pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové vítězem Elle Deco International Award v kategorii Talent roku, a to dokonce dvakrát za sebou. Za svítidla Memory byl v roce 2013 nominován na Czech Grand Design a v roce 2014 na German Design Award. V roce 2016 získal Grand Prix Design Shaker.

V roli autora cen nahradí Boris Klimek designéry, jimiž v předchozích ročnících byli například Rony Plesl, Jakub Pollág a Václav Mlynář nebo Michaela Tomišková a Jakub Janďourek ze studia Dechem.

Interiéry z Čech i ze Slovenska realizované v roce 2020 mohou být do soutěže přihlašovány až do 28. 2. 2021. Předsedou osmnáctičlenné mezinárodní poroty je opět prorektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové prof. akad. arch. Jiří Pelcl a členy jsou například italská architektka Daniela Colli, režisérka a producentka Hana Třeštíková, malíř David Saudek nebo již výše zmíněný designér prof. Rony Plesl. Porota je záměrně složena tak, aby v ní kromě architektů a interiérových designérů zasedaly také výjimečné osobnosti z různých oblastí vizuální kultury a odrážely tak značnou mnohovrstevnatost tvorby interiéru.

Vítězové budou oznámeni 18. 5. 2021 na kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum v pražském Centru současného umění DOX.

Šestý ročník soutěže Interiér roku je vyhlášen pod záštitou ministra kultury ČR, hlavního města Prahy a starosty městské části Praha 7.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina