aktuality

Atraktívna križovatka má nový prístrešok a posedenie

Drevený prístrešok na križovatke cyklotrás severovýchodného Slovenska
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V sedle Čerešňa v okolí Bardejova vybudovali nové posedenie pre návštevníkov „Tri studničky“. Jednoduchá drevená konštrukcia umožní cyklistom, kúpeľným hosťom a turistom krátky odpočinok po liečivých „singletrackoch“ z Kúpeľov Bardejov v dĺžke 1,3 km.   

Nový prístrešok je vybudovaný na profesionálnej úrovni. Drevená konštrukcia z klasických smrekových hranolov je dlhá cca 6 metrov, aby prístrešok umožnil oddych a prípadnú ochranu pred nepriazňou počasia. Sú v ňom len 2 stoly s lavičkami z masívneho dreva po celom otvorenom obvode. Vedľa neho je vonkajšia hojdačka bez striešky, v tesnej blízkosti malá vyhliadka na členité pohoria. Pre rodinné stretnutia je tu k dispozícii ohnisko na opekanie doplnené troma drevenými lavičkami z masívneho dreva.

Napriek opatreniam v súvislosti s koronavírusom investovala Okresná organizácia cestovného ruchu „Šariš“ v Bardejove do výstavby prístrešku a posedenia pri vyhľadávanej križovatke cyklotrás pre rozvoj dobudovania možností rodinnej turistiky.

Obnovou križovatky sa podarilo zatraktívniť sedlo Čerešňa, ktoré leží na dôležitej trase viacerých vychádzkových ciest. Je tiež súčasťou najdlhšej turistickej trasy na Slovensku, ktorou je 790 km dlhá Cesta SNP – začína na Dukle a končí na Bradle. Križovatka tvorí súčasť perspektívneho medzinárodného turizmu, lebo chodníky sú prepojené na slovenskú časť cyklookruhu Aquavelo. V Poľsku a na Slovensku zahŕňa  viac ako 230 km cyklistických trás, spája poľské a slovenské kúpeľné mestečká.

Drevený prístrešok na križovatke cyklotrás severovýchodného Slovenska
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina