aktuality

Startuje šestý ročník soutěže INTERIÉR ROKU

Vítězný interiér 5. ročníku soutěže Interiér roku – Dům s vlašským krovem v pražských Jinonicích
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Výsledky předchozího ročníku soutěže Interiér roku byly vyhlášeny teprve nedávno, protože původní březnový termín odsunula první vlna pandemie covidu. Poprvé v historii soutěže tedy nastala situace, kdy se uzavření jednoho ročníku téměř dotýká zahájení dalšího.

Do šestého ročníku soutěže se mohou již nyní začít hlásit architekti, ale také interiéroví designéři z ČR i SR, a to až do 28. února 2021.

„Interiér roku je jediné ocenění, o nějž se mohou ucházet obě profese společně a jehož ústředním tématem je vnitřní prostor. Interiéry nás téměř intimně obklopují po většinu našeho života a tím nás intenzivně ovlivňují. Jejich kvalita je tedy pro kvalitu našich životů naprosto klíčová,“ říká ředitel a zakladatel soutěže Petr Tschakert.

Osmnáctičlenné mezinárodní porotě bude opět předsedat prorektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze profesor Jiří Pelcl. Dalšími členy jsou např. designér Rony Plesl, režisérka a producentka Hana Třeštíková nebo italská architektka Daniela Colli.

Nezměnitelným pravidlem je, že všechny interiéry musí vzniknout pouze v průběhu roku 2020. Soutěž se díky tomu stala jakýmsi reportem o stavu českých a slovenských interiérů v daném roce. Na základě srovnání dosavadních ročníků můžeme naštěstí konstatovat, že úroveň interiérů stále stoupá.

Vítězové budou vyhlášeni jako obvykle na mezinárodním kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum, a to v úterý 18. května 2021 v pražském Centru současného umění DOX.

Související články:

Byly vyhlášeny výsledky soutěže Interiér roku 2019

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina