aktuality

První webové valné shromáždění Eumabois

Luigi De Vito (vlevo) a Jürgen Köppel
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Eumabois, Evropská federace výrobců dřevozpracujících strojů a nástrojů, uspořádala své 18. valné shromáždění 18. září 2020. Koronavirus vedl k rozhodnutí spojit všechny delegáty a představenstvo na digitální platformě. Dvacet jedna zástupců společně s prezidentem Eumabois Jürgenem Köppelem a viceprezidentem Eumabois Luigi De Vito využili valné shromáždění 2020 k řešení výzev a šancí, kterým Evropa a svět čelí během posledních měsíců koronapandemie.

Vzhledem k závažnému a hlubokému dopadu koronaviru na mnoho průmyslových odvětví, zejména na výstavní průmysl, účastníci diskutovali o opatřeních, která je třeba přijmout, a alternativních způsobech jejich implementace. Shodli se na skutečnosti, že pandemie urychluje digitální transformaci, což je patrné již na některých výstavách, kde plánují hybridní řešení jako kombinaci digitálních a prezenčních akcí. Jürgen Köppel však uvedl, že „žádné digitální řešení nemůže skutečně nahradit zážitek z živého dema, které návštěvníkům poskytuje příležitost očitého svědectví a porovnání nejnovějších technologií“.

Při pohledu na síť světových veletrhů Eumabois bylo odvoláno mnoho výstav pro rok 2020 nebo jsou odloženy na rok 2021, což byl v té době jistě správný krok. Další veletrhy vypracovaly bezpečnostní a hygienické plány na ochranu vystavovatelů a všech účastníků výstavy, aby nedošlo k jejich úplnému zrušení. „Obrovská výzva, ale důležitý krok zpět k normálu,“ jak zdůraznil Luigi De Vito během valného shromáždění.

Kromě dominujícího tématu „korona“ byly přezkoumány různé technické a marketingové projekty Eumabois. Jürgen Köppel zdůraznil význam společného evropského přístupu, protože odborné znalosti a know-how všech členských asociací a jejich více než 850 členských firem jsou tou silou, která je nutná k vytváření a určování trendů v dřevozpracujícím průmyslu na evropském a globálním základě.

Byl představen stav dvou velmi důležitých technických projektů a byly projednány další kroky. Oba projekty, jmenovitě OPC UA (Open Platform Communication Unified Architecture) a ETML (European Tool Machine Language), dávají na evropské úrovni odpovědi na dnešní otázky týkající se digitalizace. Účastníci byli s jednáním obou projektů celkem spokojeni a bylo dohodnuto ještě zvýšit úsilí o stanovení společných evropských trendů v digitalizaci dřevozpracujícího průmyslu. Luigi De Vito využil příležitosti a také představil výsledky projektu Market Intelligence Project (MIP), který nedávno dokončil Eumabois.

Nakonec Jürgen Köppel vyjádřil své upřímné poděkování všem sdružením, členským společnostem a lidem, kteří neustále usilují o úspěch Eumabois tím, že věnují své know-how a sílu na podporu společných evropských myšlenek v dřevozpracujícím průmyslu. Schůzku uzavřel prohlášením: „Jsem si jistý, že současná náročná doba nabízí také příležitosti, které mohou být výchozím bodem pro nové přístupy a myšlenky v našem odvětví.“

I přesto, že první digitální valné shromáždění Eumabois bylo ukončeno perfektně včas bez jakýchkoli problémů, všichni delegáti se těší na další osobní valné shromáždění, které se uskuteční 25. června 2021 ve Vídni.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina