aktuality

Povrchy v době koronavirové

Antibakteriální testy nábytkových povrchů v laboratoři CATAS. Foto: CATAS
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Charakteristiky povrchů ve vztahu k možnosti kontaminace nebyly nikdy tak horkou záležitostí jako dnes. Kdybychom v minulosti s velkým zájmem zkoumali antibakteriální vlastnosti povrchů, mohly by dnes představovat dokonce nový globální standard ve světě napadeném pandemií Covid-19.

Extrémně citlivé téma, kde by štítky jako „antibakteriální“ nebo „antimikrobiální“ povrchy mohly představovat základní motivaci trhu. O čem ale ve skutečnosti hovoříme? Jak svět nábytku může a musí řešit materiály představující tento nový potenciál?

Na toto téma jsou stále častěji dotazováni technici a odborníci italské zkušebny Catas, jedné ze známých evropských laboratoří pro odvětví dřevěného nábytku. Tato neustále rostoucí potřeba vysvětlování je přiměla k uspořádání odborného webináře, který bude zcela věnován tomuto tématu.

Catas uspořádá dvě důležité akce, během nichž specialisté z laboratoře budou hovořit o antibakteriálních strategiích, dezinfekčních ošetřeních na různých typech povrchů (nábytek, spotřebiče a předměty každodenního použití v domácnostech a kancelářích), testovacích metodách, interpretaci výsledků a povinnosti podle příslušných právních předpisů, např. Evropské nařízení o biocidech.

Dva webináře s Elenou Conti, vedoucí bioložkou mikrobiologické sekce Catas, jsou naplánovány na čtvrtek 11. června ve 14:00 (v italštině) a úterý 23. června, vždy ve 14:00 (v angličtině). Bezplatná registrace je možná na webových stránkách Catas www.catas.com; Pro další informace prosím kontaktujte: formazione@catas.com, telefon +39 0432 747260.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina