aktuality

Spolupráce místo konkurence aneb Musíme si pomáhat!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Lidé v dobách krize táhnou za jeden provaz, jako je tomu nyní např. v nábytkářském průmyslu. Zákazy, příkazy a opatření vlád vedou k vylidňování městských center a k tomu, že lidé zůstávají doma. Obchody jsou zavřené, ale maloobchod a průmysl si navzájem poskytují vzájemnou pomoc a ukazují, že nejvyšší prioritou je spolupráce namísto konkurence.

Kamenné prodejny musely zavřít, a tak se firmy snaží co nejvíce posílit své obchodní aktivity na internetu. Se vstřícnou iniciativou přišla např. německá společnost Stilwerk, která otevřela svůj e-shop dalším výrobcům nábytku s cílem zabránit zhroucení nábytkářského průmyslu.

„Heslo ‚Spolupráce namísto konkurence‘ je nyní důležitější než kdykoli předtím. Ať už na společenské nebo ekonomické úrovni. Abychom zabránili vymírání menších společností vlivem koronavirové krize a sloužili jako digitální urychlovač nábytkářského průmyslu, rozhodli jsme se otevřít náš internetový obchod se širokým dosahem bezplatně také pro značky a obchodníky mimo Stilwerk,“ vysvětluje majitel Stilwerk Alexander Garbe.

Jak to funguje? Myšlenka stojící za Stilwerkem je vědomá solidarita a poskytuje platební model na dobrovolné bázi. Konkrétně to znamená, že obchodníci uvádějí v e-shopu Stilwerk neomezený počet svých produktů zdarma a externímu poskytovateli plateb platí pouze nízký poplatek ve výši 2 %, pokud prostřednictvím tohoto kanálu něco skutečně prodají. Díky tomu může podnikatelský subjekt dobrovolně zaokrouhlit cenu nahoru, a tak firmě Stilwerk něco málo vrátit za poskytnutou pomoc. Nabídka těchto služeb by měla platit po dobu tří měsíců.

Existuje ale celá řada dalších meziodvětvových iniciativ, jako například „Maloobchodníci pomáhají maloobchodníkům“.
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina