aktuality

Módne materiály z dreva (drevných vlákien)

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

PEFC sa spojil s Európskou hospodárskou komisiou OSN a FAO (organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo) na prezentáciu módnych návrhov. Vytvorené sú z dreva – trvalo udržateľných materiálov obhospodarovaných lesov. Do týždňa udržateľnej módy (SFW) sa 1. krát zapojilo aj Španielsko s viacerými podujatiami, vrátane módnej prehliadky.

Organizátorom módnej prehliadky v Madride bol Circular Project ako súčasť iniciatívy Lesy pre módu. Inovatívne modely predstavila módna návrhárka María Lafuente. Vyrobené sú z recyklovateľnej, obnoviteľnej a biologicky rozložiteľnej textílie na báze drevných vlákien. Vlákna ukladajú viac uhlíka ako sa vyprodukovalo vo výrobnom procese. Takýmto spôsobom chránia klímu a znižujú našu ekologickú stopu v atmosfére.

Týždeň udržateľnej módy v Španielsku podnietil viacero diskusných podujatí. V samostatnej výstavnej kóji PEFC chceli prispieť k dosiahnutiu cieľov OSN v oblasti trvalo udržateľného rozvoja (SDG). Z národného sekretariátu PEFC Španielsko Belén Noriega informovala o materiáloch z dreva formou diskusie „Drevo ako surovina?“
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina