aktuality

Mafell uvádí na trh novou drážkovací frézku pro tesaře NFU 50

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Mafell představuje horkou novinku pro tesaře a výrobce dřevostaveb a dřevěných rámových konstrukcí – drážkovací frézku NFU 50. Oficiální premiéra s praktickými ukázkami se uskuteční na veletrhu Střechy Praha ve dnech 6. – 8. 2.

Novinka bude prezentována jednak na stánku firmy Mafell (hala 4, stánek 408) po celou dobu konání veletrhu, a jednak formou speciální prezentace v rámci odborného programu Festivalu dřeva a nářadí v Zóně pro tesaře (rovněž v hale 4), a to v pátek 7. 2. 2020, 12:30 – 13:30.

Další příležitost ke shlédnutí frézky NFU 50 bude na výstavě LIGNA BOHEMIA 2020 v Lysé nad Labem od 20. do 22. 2. 2020.

Drážkovací frézka NFU 50, osazená 2,3kW CUprex motorem s elektronickou optimalizací výkonu, je univerzální všestranný stroj vhodný pro různé způsoby frézování zejména v oblasti dřevěných stavebních konstrukcí, jako jsou svislé i vodorovné rámové konstrukce, krovy atd. Disponuje širokým příslušenstvím, které rozšiřuje možnosti jejího profesionálního využití v každodenní práci.

Stejně jako známé kapovací pily může být i frézka NFU 50, jejíž udávaná hmotnost je 9,4 kg, používána ve spojení s přesnou vodicí lištou KSS. Např. při frézování příčných drážek a polodrážek šířky až 60 mm a hloubky až 50 mm (s frézovací hlavou ∅163×60 mm) to umožňuje bezprecedentní rychlost a přesnost. Pro frézování podélných drážek je určena šířkově nastavitelná drážkovací fréza o průměru 163 mm. Šířka drážky může být individuálně nastavena od 22 do 40 mm. Ukazatel pozice lze pomocí stupnice nastavit přesně tak, že při frézování ukazuje vnější (pravou) hranu frézy. Rovněž hloubka frézování se nastaví rychle a bezpečně podle stupnice. V nastavené poloze ji lze zafixovat upínací pákou.

Zvláštní pozornost je věnována bezpečnosti. Pracovní nástroj je kompletně zakrytován ochranným krytem z plastu vyztuženého skleněnými vlákny, který se při najetí k obrobku automaticky vyklopí a při oddálení opět samočinně uzavře. Hydraulická brzda zastaví frézu do 3 s.

Dva typy dorazů (doraz pro opakované nastavení a boční doraz SA 625), které jsou k dispozici jako příslušenství, šetří spoustu času při opakovaném frézování příčných drážek. Aby bylo možné opakovat často používané dorazové úhly, je doraz pro opakované nastavení upnut na spodní straně KSS lišty. Boční doraz SA 625 umožňuje opakovat frézování příčných drážek v rastru 62,5 cm bez časově náročného rýsování.

Nová frézka MAFELL NFU 50 je ke KSS liště pevně připojena – stejně jako u ostatních systémů MAFELL KSS. To šetří čas a poskytuje vysokou přesnost. Drážkovací frézku lze jednoduše od KSS lišty odpojit stisknutím tlačítka.

Pro úhlové frézování lze frézovací nástroj naklopit až do 45°. Při podélném frézování může být drážkovací frézka vedena po MAFELL vodicí liště typu F. Při úhlovém frézování pomocí naklopeného frézovacího nástroje (např. frézování sedel) lze pomocí online nástroje (při práci s mobilem můžeme použít připojený QR kód) snadno a rychle vypočítat a následně na stroji nastavit úhel a hloubku frézování. Pro přesné vedení slouží paralelní doraz, nabízený jako příslušenství. Na něm je umístěna dvojice adaptérů, které se nasadí na tesařskou vodicí lištu a můžeme frézovat.

Kontakt:
MAFELL A.G.
Beffendorfer Strasse 4
D-78727 Oberndorf a.N.
Tel.: +420 724 027 178
Fax: +49 7423 812-102
E-mail: jiri.odvarka@mafell.com
www.mafell.com
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina