technológie

Materiálové a technologické novinky

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem BRAZ Technologie s.r.o., Dřevomateriál s.r.o. a Ostermann Česko spol. s r.o.

CNC kolíkovací stroj Blitz 2.0

Blitz 2.0 je multifunkční 3osý CNC stroj, který vykonává vrtání, lepení a kolíkování do laminovaných i nelaminovaných dřevotřískových desek, MDF, dřevěných panelů, tyčí, lišt, stolových nohou atd., do dřeva nebo aglomerovaného dřevěného materiálu a je vhodný pro malou a středně velkou výrobu, ideální zejména pro výrobu „JUST IN TIME“ nebo hromadnou výrobu. Tento stroj je též nezbytný doplněk na provádění horizontálních vrtů v „NESTING filozofii“. Blitz 2.0 je numericky řízený stroj, který je schopen provádět vrtání a naražení kolíků velmi přesným způsobem. Software TPA umožňuje rychlé a snadné programování, zatímco automatické čištění vstřikovače a rychlé uvolnění vstřikovače usnadňují údržbu.

Stroj je vybaven jednotkou na vstřikování lepidla, kde podtlaková nádrž na lepidlo má kapacitu 18 litrů a zásobník na vodu sloužící k čištění o kapacitě 9 litrů. Dále je stroj osazen jednotkou na narážení kolíků a velkokapacitním vibračním zásobníkem kolíků. Minimální velikost kolíku je 6×25 mm a maximální velikost kolíku činí 10×50 mm. Na stroji se dají používat kolíky už s naneseným lepidlem a vstřikuje se pouze voda. Tímto pak odpadává čištění stroje. Vrtání provádí vrtací hlava se 3 samostatnými vertikálními vřeteny a 3 samostatnými horizontálními vřeteny s rychlostí otáček až 3500 ot./min. Pracovní oblast hlavy je v ose X 1300 mm, v ose Y 50 mm a v ose Z 50 mm (vertikální) a 25 mm (horizontální). Obráběný dílec je uchycen čtyřmi kleštinami. Dílec lze uchytit i do dvou kleštin a zatímco stroj pracuje, můžeme si nachystat další dílec do dalších dvou kleštin a tím urychlit výrobní proces.

Výrobce: Vitap
Prodejce: Braz Technologie, s.r.o.

 

 

Byspan: nová struktura laminovaných desek „OS“

BYSPAN zařadil do své kolekce laminovaných desek kromě nových dekorů také novou povrchovou strukturu s názvem „OS“, která velmi přirozeně imituje povrch starého kamene. Ideálně vynikne v kombinaci s unibarvami nebo dekory napodobujícími přírodní povrchy, jako jsou beton, kámen apod. Reliéf této struktury přispívá k vytvoření velmi přirozeného povrchu. Od jednoho balíku je možno si objednat libovolnou kombinaci tloušťky, dekoru a povrchu. Samozřejmostí je výroba nosiče laminovaných desek výhradně z čistého dřeva, které neobsahuje žádné recykláty a splňuje nejpřísnější světovou normu z hlediska obsahu formaldehydu a je certifikován CARB Phase 2 (California Air Resources Board), což je přísnější norma než E 0,5.

Výrobce: Byspan
Výhradní zastoupení pro ČR a SR: Dřevomateriál s.r.o.

 

 

Tři nové ABS hrany s kovovým povrchem

Trend matného vzhledu nyní postihl i kovové povrchy. A firma Ostermann má ideální řešení pro hrany. Pod názvem Alu Acciaio Hamilton, Alu Argento Dukat a Alu Oro Cortez má v sortimentu tři nové ABS hrany s obzvláště matným kovovým povrchem.

Italský výrobce Arpa Industriale přišel na trh s třemi novými vysoce kvalitními a ušlechtilými kovovými dekory s názvem Fenix NTA. Povrchy pojmenované Acciaio Hamilton, Argento Dukat a Oro Cortez mají skutečnou strukturu kovu, extrémně matný vzhled a jsou hebké na dotek. V Německu již získaly ocenění na veletrhu Interzum „High Product Quality Award“ a „Red Dot Award Product Design“. A právě pro tyto povrchy nyní specialista na hrany, firma Ostermann, vytvořil tři nové nábytkové hrany ve vzhledu matného kovu.

3 barvy. 4 šířky. 1 tloušťka
ABS hrany Alu Argento Dukat, Alu Oro Cortez a Alu Acciaio Hamilton v barvě stříbra, zlata a ušlechtilé oceli mají jemný povrch skutečného kovu. Jsou extrémně matné a kartáčované. Tyto nové hrany má firma Ostermann skladem ve standardních rozměrech 23, 33, 43 a 100 x 1 mm a jsou stejně tak dobře obrobitelné jako běžné ABS hrany.

Objednat – zabalit – odeslat
Díky svému známému rychlému servisu dodávek dodává firma Ostermann hrany v libovolné délce od 1 metru a v libovolné šířce do 100 mm. Největší sortiment hran v Evropě obsahuje více než 14 000 hran k povrchům od více než 70 dodavatelů desek. Bližší informace o nových hranách najdete po zadání „Highlights012020“ na webové stránce firmy Ostermann www.ostermann.eu.

Prodejce: Ostermann Česko spol. s r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina