materiály

Tipy a triky od expertů Ostermann ohledně čištění materiálů

Tipy a triky od expertů Ostermann ohledně čištění materiálů
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Firma Ostermann, specialista na hrany, vede široký sortiment výrobků pro strojní a ruční čištění materiálů. Početní truhláři/stolaři ve firmě Ostermann tak mají nejen bohaté zkušenosti v oblasti hran a lepidel, ale i mimořádně výjimečné znalosti v otázce „čističů“, o něž se rádi podělí se svými kolegy v praxi.

Ať už ke strojnímu zpracování hran anebo k ručnímu čištění povrchů, k čištění strojů nebo k čištění po konečné montáži – firma Ostermann má vhodné výrobky pro každé použití. Čisticí prostředek REDOCOL Teclinex One For All dokonce vyvinuli samotní technici z firmy Ostermann přesně na míru potřebám svého řemesla.

Strojní zpracování hran

Ve firmě Ostermann jsou pro všechny procesy během strojního zpracování hran a po něm, ale i pro čištění povrchů na olepovačce hran na výběr dvě řešení: Prvním je použití prostředku REDOCOL Teclinex One For All. Tento čisticí prostředek ze série „Greenline“ lze použít na všech agregátech olepovačky hran, kde zaručí dokonalou finální úpravu hran a výsledek frézování. Jako alternativa jsou k dispozici oblíbené výrobky FSG. Velice praktickým příslušenstvím pro strojní zpracování hran je sada laboratorních lahví s násuvnou spojkou, sacím filtrem, sací hadicí a odvzdušňovacím šroubem.

Tipy firmy Ostermann pro strojní čištění

U běžných postřiků a separačních prostředků pro olepovačky hran mohou články dopravních řetězů neustále zanechávat nevítané otisky na povrchu nábytku v provedení vysoký lesk nebo super­mat. Ty se pak musí mnohdy velice obtížně ručně čistit. Těmto nevítaným otiskům se ale dá předejít pravidelným čištěním článků dopravních řetězů pomocí prostředku REDOCOL Teclinex One For All. Ochrana článků dopravních řetězů a polyuretanových válečků po jeho aplikaci byla potvrzena nezávislým zkušebním ústavem podle ČSN EN ISO 62 a ohodnocena jako „velice dobrá“.

Ruční čištění povrchů

Pro ruční čištění povrchů, například pro odstranění zbytků lepidla, rysek od tužek nebo fix apod., firma Ostermann rovněž nabízí řadu různých výrobků. Kromě univerzálně použitelného prostředku REDOCOL Teclinex nabízí oblíbený čistič FSG ve dvou provedeních (s citrusovou vůní a bez vůně). Za účelem minimalizace následného zaprášení již vyčištěných ploch jsou obě provedení k dostání i s antistatickou přísadou. Odborníci z firmy Ostermann doporučují čisticí prostředek FSG zejména k odstranění zbytků tavného lepidla a k čištění nosných desek před fóliováním.

Tipy firmy Ostermann pro ruční čištění povrchů

U ručního čištění nezáleží jen na čisticím prostředku, ale i na použitém hadříku. Odborníci z firmy Ostermann rádi doporučují lešticí hadřík z mikrovlákna Scotch-Brite. Kvůli úspoře čisticího prostředku při nástřiku na hadřík má firma Ostermann ve své nabídce navíc k čističům i úsporný zvlhčovač. Ten uvolní vždy jen tolik prostředku, kolik ho je opravdu třeba k tomu, aby byl hadřík dostatečně vlhký. Tím se zabrání jeho zbytečnému plýtvání. Velkým pomocníkem je také postřikovací lahev s tlakovou pumpičkou, která je určena výslovně i pro čisticí prostředky s obsahem rozpouštědel.

Tip pro strojní čištění velkých, tmavých povrchů

U velkých, tmavých povrchů doporučují odborníci z firmy Ostermann použít „zpomalovač čisticího prostředku FSG“. Jeho přidáním v poměru 1:3 až 1:5 k čističi FSG se prodlouží doba odpařování. To brání vzniku možných šmouh a čar.

Čištění po konečné montáži

Pro finální čištění hotového obrobku u koncového zákazníka doporučují odborníci z firmy Ostermann čistič REDOCOL Finish Reiniger 61. Tento čistič pocházející ze série „Greenline“ obzvlášť šetrné vůči životnímu prostředí je určen téměř na všechny povrchy, a dokonce i k pravidelnému použití na choulostivé akrylátové povrchy. Vysoce účinná antistatická formule snižuje přitahování prachu a nečistot a po ošetření zanechává lesklý film, který chrání před opětovným rychlým znečištěním.

Tip na čištění po konečné montáži

V případě odolných nečistot nastříkejte čistič REDOCOL Finish Reiniger 61 rovnou na povrch a nechte působit. V případě mírných a běžných nečistot stejně tak jako u akrylátových povrchů nacházejících se pod pnutím naneste čistič na čistý hadřík z mikrovlákna a plochy rovnoměrně otřete a vyčistěte.

Bližší informace o nových čisticích prostředcích najdete po zadání „Čištění materiálů“ do vyhledávacího řádku na webových stránkách www.ostermann.eu.

Kontakt:

Ostermann Česko spol. s r. o.
Lomnického 1705 / 9
CZ-140 00 Praha 4 – Nusle
tel.: +420 255 717 371
fax: +420 255 717 373
e-mail: prodej.cz@ostermann.eu, prodej.sk@ostermann.eu
www.ostermann.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina