technológie

Materiálové a technologické novinky

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z ponuky firiem BRAZ Technologie s.r.o., Mynař-Trade s.r.o., LEITZ-nástroje s.r.o., Okentěs, spol. s r.o., SIEGENIA, ADLER-Werk Lackfabrik Schwaz, Ostermann Česko spol. s r.o., a Pfleiderer Deutschland GmbH.

Nová originální formátovací pila Concept 350 PLUS

Formátovací pila Concept 350 je na trhu poměrně dlouho a získala si řadu ocenění, ale i své místo v mnoha provozech. Její vylepšená verze s označením PLUS se zaměřuje na další usnadnění a zkvalitnění práce.

Základem stroje je tuhá svařovaná ocelová konstrukce umožňující za pomoci přítlačného trámce a NC řízení formátovací jednotky dosáhnout max. přesnost a vzájemnou kolmost všech řezů jak při samotném čistém formátování, tak i při rozřezávání desek na pásy či podélném rozmítání a krácení masivu. Stroj disponuje některými vlastnostmi nářezového centra (zejména možnost využití nářezových plánů), ale svými kompaktními rozměry šetří místo v dílně. Je k dispozici ve třech verzích s různou délkou řezu: 2600, 3200 nebo 3800 mm. Vyznačuje se vysokou bezpečností díky přítlačnému trámci po celé délce řezu a zároveň zajišťuje vysokou stabilitu dílce s použitím optimálního přítlaku. Ideální je i na formátování nerovného, zvlněného tenkého materiálu a nestandardně tenkých materiálů. Jako všechny formátovací pily i Concept 350 disponuje možností naklápění pilového kotouče – od 0° do 46° s nastavením na ovládacím panelu a digitálním odečtem hodnot. Přesah pilového kotouče při 90° je 100 mm a při náklonu 45° je 67 mm. Hřídel pilové jednotky je dimenzovaný standardně pro nástroj o průměru 300 nebo 350 mm na základě druhu řezaného materiálu a je poháněn motorem o výkonu 7,5 kW. Stroj je dále vybaven pevným teleskopickým pravítkem na předním formátovacím stole až do 2500 mm (3400 mm volitelně) se dvěma mechanickými dorazy, nainstalovaný na velkém stole, čímž získáme dostačující podpěru i pro velké formáty. Pravítko je vybavené ergonomicky umístěnou numerickou odečtovou stupnicí. Dorazy mohou být vybavené digitálním displejem pro zobrazení hodnot. Pro rychlé a přesné formátování je stroj vybaven zadním formátovacím stolem s elektromotoricky posuvnými NC řízenými dorazy s funkcí automatického překlápění pro ještě výraznější úsporu pracovního prostoru.

Nová struktura (vylepšení) „2.0“ v sobě zahrnuje zesílený pevný přední stůl s pravítkem se 2 referenčními podpěrami a zajištěním 2 šrouby, nový systém zamykání pravítka s mikrometrickým nastavením, otvor pro odsávání prachu mezi plošným pravítkem a fenolovým stolem, prodloužení plošného pravítka na 190 mm. Velmi praktickou věcí jsou sklopná dvířka na horní straně stroje pro kontrolu a čištění a na požádání ovládací panel s teleskopickým nastavením výšky, aby dosáhl co nejpohodlnější polohy pro operátora. A jako poslední novinkou je přítlačný trámec na přání vybaven 3barevnými LED světly, která usnadňují obsluhu během každé pracovní fáze. Bílé světlo – stroj v klidovém stavu, červené světlo – varování s okamžitým dopadem „nouzového“ stavu a během „zavírací“ fáze přítlačného trámce a modré světlo – pohyb vozíku pilového kotouče a provádění řezu.

Výrobce: Fimal srl.
Prodejce: Braz Technologie, s.r.o.

Miniprof Automatic MA 7 – maximální výbava na minimálním prostoru

Vysoce kompaktní automatická olepovačka AUTOMATIC MA 7 s předfrézovací jednotkou a multifunkčním kombinovaným rožkovacím/kapovacím agregátem, je nejvyšší řadou olepovaček hran MINIPROF. Je určena pro profesionální použití v malých a středních truhlářských provozech. Díky svým rozměrům najde své místo všude tam, kde je kladen důraz na maximální úsporu místa a kvalitu olepovaných dílů. S délkou pouze 2300 mm se řadí k vůbec nejmenším profesionálním, plně vybaveným strojům s předfrézovací jednotkou, kombinovanou multifunkční kapovací /rožkovací jednotkou a plošnou i rádiusovou cidlinou na světě.

Systém rychlé výměny tavných vaniček umožní obsluze během 3 minut přizpůsobit barvu lepidla olepovaným dekorům a pokračovat v lepení bez časových prodlev.

Aby stroj bezchybně zvládal plnohodnotně opracovat a olepit dílce až do výšky 60 mm, používá MINIPROF unikátní výrobní technologii CSC-SYSTEM, díky které olepovačky MINIPROF dosahují maximální možné tuhosti celé konstrukce. Tato konstrukce z litiny, oceli a speciálně vyvinutého hydrobetonu je využívána u všech typových řad strojů MINIPROF.

Vysoká kvalita, příznivá pořizovací cena, rychlý servis přímo od výrobce a nízké ceny náhradních dílů jsou hlavními výhodami olepovaček hran MINIPROF.

Výrobce a prodejce: Mynař-Trade s.r.o. (MINIPROF)

LEITZ celotvrdokovové vrtáky pro vrtání otvorů pro nábytkové závěsy

LEITZ konstruktéři na letošní výstavě LIGNA v Hannoveru opět předvedli, že kromě zavádění nových high-tec nástrojů připravených pro digitální výrobu, lze toho hodně vylepšovat i u konstrukčně jednoduchých nástrojů, jako jsou vrtáky pro vrtání otvorů pro nábytkové závěsy.

Proces vrtání děr do nábytkových dílců významně ovlivňuje kapacitu výroby a výsledný vzhled dílců. Proto se konstruktéři z LEITZ zaměřili na kvalitu vrtaného otvoru, rychlost vrtání a životnost vrtáku. Výsledkem je nový tříbřitý celotvrdokovový vrták pro vrtání otvorů pro nábytkové závěsy. Nová sorta tvrdokovu a nově navržená úhlová geometrie předřezávačů garantuje vždy čisté okraje otvoru při různých dekorech, dokonce i při vrtání do hrany na kraji nábytkového dílce. Rychlost posuvu vrtání se oproti konvenčním vrtákům zvýšila o 50 % a životnost ostří se prodloužila 2–3krát v závislosti na vrtaném materiálu. Tím se z „obyčejného“ vrtáku na závěsy stal opravdový Leitz high-tec vrták Z3/V3, vyráběný v průměrech 18–35 mm, vhodný jak pro průmyslovou velkokapacitní výrobu, tak i pro malá zakázková truhlářství, která si potrpí na vysokou kvalitu a nízké provozní náklady.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

PLANET Min E – nové padací těsnění dveří pro pasivní a nízkoenergetické stavby

Nové padací těsnění dveří PLANET Min E pro pasivní domy a nízkoenergetické stavby doplňuje kompletní nabídku padacích těsnění švýcarské společnosti PLANET GZD. Standardní padací dveřní prahy PLANET chrání proti průvanu, hluku, světlu, jsou vhodné pro bezbariérové vstupy, utěsňují proti kouři a chrání proti ohni, jsou použitelné pro všechny typy dveří – dřevěné, kovové, PVC i dveře ze skla. Padací těsnění PLANET Min E byla navržena pro nízkoenergetické stavby s ventilačními systémy, ve kterých musí být zajištěno proudění vzduchu, ale zároveň je také žádoucí utěsnění dveří – prostoru mezi dveřmi a podlahou – především koupelny, toalety, ložnice atd. Tato speciální těsnění jsou určena pro profesionální sféru – zavedené výrobce dveří. Vyrábí se ve dvou variantách:

PLANET MinE – S (Sound) – varianta více zvukově izolační a méně ventilační, vhodné pro uzavřené prostory s ventilačním systémem – obývací pokoje, ložnice atd. Tato varianta je určená pro přívod vzduchu do místnosti, zvuková izolace je 27 dB při vzduchové mezeře 7 mm, propouštění vzduchu 200 m3/hod. U dveří šířky 1050 mm byla naměřená hodnota 30 m3/hod při rozdílu tlaků 3,9 Pa. Padací těsnění MinE – S se dodává pro bezfalcové dveřní křídlo i pro falcové dveřní křídlo (MinE – F/S). Na zakázku mohou být vyrobeny i pro posuvné dveře.

PLANET MinE – V (Ventilation) – varianta méně zvukově izolační a více ventilační, vhodné pro odsátí vzduchu z místností – kuchyně, koupelny, toalety atd. Zvuková izolace je 23 dB při vzduchové mezeře 7 mm, propouštění vzduchu 200 m3/hod. U dveří šířky 1050 mm byla naměřená hodnota 40 m3/hod při rozdílu tlaků 3,2 Pa. Padací těsnění MinE – V se dodává pro bezfalcové dveřní křídlo i pro falcové dveřní křídlo (MinE – F/V). Na zakázku mohou být vyrobeny i pro posuvné dveře.

Společné technické parametry pro PLANET MinE pro falcové/bezfalcové dveře:
Materiál profilu: hliník 8×30/13×30 mm, materiál MinE kanálu: 25×43/30 x 43 mm, těsnicí profil – vysoce kvalitní silikon, výška zdvihu: 20/27 mm, jednostranné ovládání na straně závěsu, upevnění postranně nerezovými úhelníky a šrouby. Standardní délky: 710, 835, 960, 1085 mm, minimální délka 335 mm, maximální délka 2000 mm (1600 mm na posuvné dveře).

Výrobce: Planet GZD (Švýcarsko)
Distribuce: Okentěs, spol. s r.o.

Axxent: Nová generácia skryto uložených riešení

So značkou SIEGENIA a kovaním axxent vybudujete rozsiahlu ponuku výrobkov so skryto uloženým riešením. Je jedno či okenné kovanie pre drevo, plast alebo hliník, dverové pánty alebo motorické pohony: kovanie axxent neslúži len aktuálnym trendom, ale určuje dlhodobo nové pravidlá. Rešpektuje individuálne estetické cítenie a spĺňa všetky požiadavky na jednoduché a komfortné ovládanie, bezbariérovosť, vysokú bezpečnosť i energetickú úspornosť. Vďaka neustálemu zdokonaľovaniu a početným inová­ciám vám axxent ponúka už teraz trend budúcnosti: skryté kovanie najnovšej generácie.

Pánty AXXENT
Kľúčovým dizajnovým prvkom sú hladké plochy bez viditeľných dielov kovania, ktoré dávajú dokonale vyniknúť dizajnu dverí a okien. Pánty Axxent spájajú najvyššie nároky na špičkový dizajn a nosnosť s najmenším možným opotrebovaním.

Dverové pánty Axxent sú jednoduchým, elegantným a praktickým riešením. Kladú dôraz na bezpečnosť, jednoduchosť a moderný dizajn vchodových dverí. Toto inovatívne riešenie umožňuje úplne sa zamerať na dizajn dverí bez akýchkoľvek technických kompromisov. Jednoducho, dokonale skryté. Hladké plochy bez viditeľných dielov kovania dávajú dokonale vyniknúť dizajnu dverí a ich údržba je bezproblémová. Maximálna váha krídla je 120 kg.

Pre jasné a priamočiare tvary modernej architektúry sú okná s úzkymi pohľadovými šírkami a sklenené fasády centrálnym tvorivým elementom. Ale skryť vysokohodnotnú techniku je proti tomu majstrovské dielo. Pretože čím je náročnejší dizajn, o to viac musí splniť kovanie a pohony. Len kovanie axxent spája najvyššie požiadavky dizajnu a nosnosti s mini­málnym opotrebovaním. Preto je vhodné „úplne skryté“ aj pre každodenné používanie vďaka svojej spoľahlivosti.

Výrobca: SIEGENIA
Predajcovia: viď www.siegenia.com/sk

PULLEX AQUA-TERRA – Olej na dřevo z obnovitelných surovin!

Chcete natřít dřevěný domeček na hraní vašim dětem nebo včelí úl? Vhodnou volbou pro vaše dřevěné projekty může být náš ekologický vodou ředitelný ochranný olej na dřevo ADLER Pullex Aqua-Terra. Je založen na bázi obnovitelných surovin a díky tomu, že neobsahuje biocidní chemické látky, rozpouštědla ani změkčovadla, jej můžete bez obav použít na dřevo nejen v exteriéru, ale i v interiéru. Olej je dostupný v různých barevných odstínech a umožní vytvořit příjemné, matné, přirozené povrchy s dlouhou životností a odolností proti vodě a povětrnostním vlivům. Navíc je tónovatelný v široké škále odstínů, takže může být barevný jako příroda sama!

•    Ekologický olej na dřevo pro exteriér i interiér
•    Bez obsahu rozpouštědel, změkčovadel a chemických činidel
•    Nejlepší řešení pro včelí úly, psí boudy a dětská hřiště

Číslo položky: 5347000030 ff; Balení: 750 ml, 2,5 l; Vydatnost: 10 m2/l

Výrobce: ADLER-Werk Lackfabrik Schwaz, Rakousko
Prodejci: ADLER Česko s.r.o. a ADLER Slovensko s.r.o.

AQUAWOOD COVAPRO 20

Matná pigmentovaná vrchní krycí vrstva na bázi vody Aquawood Covapro poskytuje vynikající odolnost vůči povětrnostním vlivům a trvalou elasticitu. Vyniká velmi dobrou mechanickou odolností a nelepivostí. Mimo to se vyznačuje nestékavostí na vertikálních plochách a zároveň optimálním rozlivem. Aquawood Covapro 20 zaujme dobrou odolností vůči povětrnostním vlivům a trvalou elasticitou. To zaručuje dokonalý povrch po mnoho let.

Speciální vlastnosti
•    matný, přirozený povrch
•    rychlá a vynikající ochrana proti vodě
•    lze tónovat dle vzorníku RAL a NCS

Aquawood Covapro 20 W10 5023000010; Aquawood Covapro 20 W30 5023000030; Balení: 5, 10 a 20 kg

Výrobce: ADLER-Werk Lackfabrik Schwaz, Rakousko
Prodejci: ADLER Česko s.r.o. a ADLER Slovensko s.r.o.

Hrany Compact-Style od firmy Ostermann

Úspěšný příběh oblíbených hran Compact-Style pokračuje. Po variantách v imitaci dubu s jedním středním proužkem, které byly zavedeny na jaře minulého roku, máme nyní tyto oblíbené hrany ve dvou dalších nových atraktivních dekorech: Multiplex bílá a White-Black. Tyto hrany dodáváme v rozměru 23×1,3 mm od délky 1 metru. Ve spojení s klasickou bílou dřevo­třískovou deskou, jako je například Pfleiderer U11027 Icy White, vzniká obzvláště kvalitní a ušlechtilý „vzhled vrstveného materiálu“.

ABS hrana Compact-Style Multiplex bílá
Bílé postranní proužky této hrany jsou ideální volbou k bílé dřevotřískové desce. Uprostřed má hrana široký proužek s atraktivním multiplexovým dekorem. Je-li hrana zabroušená, vzniká vzhled prvotřídní multiplexové desky, která byla z obou stran opatřena bílým, homogenně probarveným laminátem.

ABS hrana Compact-Style White-Black
U této varianty je střední proužek proveden v černé barvě. Na bílé dřevotřískové desce vzniká vzhled černě probarvené HPL plnojádrové desky, která byla z obou stran opatřena bílým laminátem: úžasný designérský nápad pro žhavě aktuální kuchyňský nábytek, který působí velmi kvalitně.

Hrany od 1 metru s dodávkou „just in time“
Díky svému známému rychlému servisu dodávek skladového zboží dodává firma Ostermann nábytkové hrany v libovolné délce od 1 metru a v libovolné šířce do 100 mm. Největší sortiment hran v Evropě obsahuje více než 12 000 hran k povrchům od více než 70 dodavatelů desek. Stále držíme krok s dobou: vhodné hrany k aktuálním trendům nábytku!

Bližší informace o nových hranách najdete po zadání „Highlights062019“ do vyhledávacího řádku na internetové stránce www.ostermann.eu.

Prodejce: Ostermann Česko spol. s r.o.

Vhodný dekor či produkt snadno a rychle

Chcete se podívat, co Pfleiderer nabízí? S novými vyhledávači dekorů a produktů to není problém. Od pestré nabídky tohoto výrobce materiálů na bázi dřeva vás nyní dělí jen několik kliknutí: vyhledávání je inteligentní a rychlé a funguje ve všech prohlížečích.

Profesionálové i koncoví spotřebitelé, kteří se zabývají dřevěnými materiály, chtějí mít rychlé informace, když je zrovna potřebují. Dnes je běžné si okamžitě vše vyhledat na internetu bez ohledu na to, zda zrovna sedíme u počítače nebo máme po ruce jen mobilní telefon během rozhovoru se zákazníky či partnery. Na internetových stránkách Pfleiderer se od nynějška každý může seznámit s produkty a dekory dle svých individuálních potřeb.

Pomocí intuitivní rozbalovací nabídky lze ve vyhledávači volit skupinu dekorů, barvu, dřevo či kámen, řadu kreativních designů a barevných znaků, popisy a dobu dodání. Ve vyhledávači volíte mezi dekorativním a konstrukčním účelem, dále vybíráte vlastnosti, dobu dodání nebo certifikáty daného produktu. V obou funkcích je globální vyhledávací pole, kam lze zadávat konkrétní klíčová slova či vyhledávací výrazy.

Jak uživatelé orientovaní na design, jako jsou architekti či návrháři, tak techničtěji založení uživatelé a plánovači mají rychlý, fundovaný přístup k produktům a dekorům Pfleiderer. Vyhledávače produktů a dekorů jsou na internetových stránkách Pfleiderer samozřejmě k dispozici ve všech jazykových verzích.

Další informace najdete na internetových stránkách www.pfleiderer.com nebo přímo na stránkách obou vyhledávačů www.fanbook.pfleiderer.comwww.productfinder.pfleiderer.com.

Výrobce: Pfleiderer Deutschland GmbH
Prodejci: viz www.pfleiderer.com

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina