aktuality

Budoucí truhláři z Nového Jičína jsou nejlepší v kraji

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Koncem března se ve Střední polytechnické škole v Olomouci konalo regionální kolo celostátní soutěže žáků středních odborných škol – Mistrovství republiky v oboru truhlář. Úspěšně se tohoto postupového kola zhostili především žáci Střední školy technické a zemědělské Nový Jičín Jiří Zuzaňák a Vojtěch Klézl.

V Olomouci soutěžili žáci z devíti škol z Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Každá škola měla dva své zástupce. Jiří Zuzaňák, student II. ročníku, získal 3. místo a o ročník starší Vojtěch Klézl dosáhl na příčku nejvyšší.

„Skvělým výsledkem si naše škola zajistila postup do celostátního finále, které bude na brněnském výstavišti i za účasti žáků ze Slovenska, Polska a Maďarska,“ uvedl Zdeněk Černoch, který má odborný výcvik truhlářů na Střední škole technické a zemědělské Nový Jičín na starosti.

Celostátní finále Mistrovství republiky v oboru truhlář se uskuteční ve středu 25. dubna jako součást doprovodného programu veletrhu MOBITEX v pavilonu F brněnského výstaviště. Úkolem žáků v soutěži bude zhotovit zadaný výrobek v časovém limitu 5 hodin.

Vyhlašovatelem soutěže je Klastr českých nábytkářů, organizátorem Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, příspěvková organizace.

Základním cílem této celostátní soutěže je především podpořit talentované žáky a umožnit jim pravidelně měřit své dovednosti v daném oboru. Zvýšit propagaci, prestiž a atraktivnost oboru truhlář a zapojit co největší počet firem a dodavatelů do vzdělávání a především získat nové zájemce pro tento obor a tím uspokojovat požadavky na trhu práce.

Foto: Jiří Zuzaňák (vlevo) a Vojtěch Klézl. Autor: Zdeněk Černoch

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina