technológie

Jak bez námahy přesouvat v dílně i mimo ni velkorozměrné rámy

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Německá firma specializující se na výrobu různých montážních a manipulačních vozíků, stojanů či stolů, představila loni na trhu svůj další nápad pro snazší a bezpečnější vnitrodílenskou manipulaci s výrobky u svých nejčastějších odběratelů – producentů oken, dveří, vrat, fasádních obkladových panelů apod. A to speciální pojízdné přepravní stojany, vyvinuté především pro bezpečné přemísťování velkých a těžkých rámů (zárubní) posuvných či skládacích terasových dveří, francouzských oken nebo celoprosklených stěn, ale použitelné i pro jiné rozměrnější rámové konstrukce.

Zařízení tvoří 1 pár jednoduchých stabilizačních stojanů (pravý a levý), které se pomocí vrutů připevňují přímo na výrobek (zvenčí k jeho svislým prvkům), a 1 pár speciálních zdvižných transportních vozíků (rovněž v provedení pravý a levý).

Stabilizační stojany

Stabilizační stojany, zhotovené ve tvaru obráceného písmene „T“, jsou svařeny z ocelového „U“ profilu v kombinaci s ocelovou pásovinou použitou pro základnu a dvojici šikmých vzpěr. Svislé „U“ profily jsou ve směru výšky (na straně přilehlé k výrobku) opatřené šesti otvory pro upevňovací vruty a jejich boční strany jsou ve dvou výškových úrovních propojeny čepy pro zavěšení na přepravní vozíky. Na levém či pravém boku každého ze stojanů jsou ještě upevněny (na horních koncích a cca 200 mm od základen) rozměrově nastavovací dorazy, určené pro vymezení polohy a vyrovnání stojanu při jeho upevňování na přemísťovaný výrobek. Toto upevňování lze provádět jak na rámy postavené vertikálně, tak i na ještě ležící na montážních stolech, z nichž se pak před samotným transportem překlopí respektive postaví svisle.

Transportní vozíky

Základ transportních vozíků pak tvoří podvozek svařený z ocelových jeklů ve tvaru písmene „L“, opatřený třemi pojezdovými koly s parkovací brzdou. Na čelní straně podvozku je přišroubovaný horizontálně uložený „dutý“ vodicí trámec, zakončený dvojicí řídicích madel pro obsluhu. Je opatřený vloženým pojezdovým suportem, jehož pohyb nahoru nebo dolů zajišťuje speciální zdvihací mechanismus ovládaný mechanicky otáčením klikou. K pojezdovému suportu je přišroubován ocelový sloupek se dvěma háky. Ty jsou včetně sloupku rozměrově přizpůsobeny k tomu, aby po přistavení vozíku k rámu zapadly do svislého „U“ profilu a následně prostřednictvím zdvihacího mechanismu zajistily jeho vyzvednutí do potřebné transportní výšky.

Autor: Ing. František Novák
Kontakt: novak.sd@tiscali.cz
Foto: autor

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina