aktuality

Mezi oceněnými podnikateli Roku venkova 2017 zazářil i „náčelník“ Tomáš Lázecký

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Rok venkova1mPátek 25. srpna byl na Zemi živitelce v Českých Budějovicích v barvách Roku venkova 2017. Za účasti tisícovky diváků připravila Asociace malých a středních podniků ČR (AMSP) velkolepou podívanou, v rámci které ocenila nejlepší profesní spolky a podnikatele, kteří dlouhodobě přispívají k rozvoji podnikání na venkově.

Ministr zemědělství a předseda AMSP ČR postupně dekorovali 8 nejlepších agrárně-potravinářských cechů, poté ocenili 23 podnikatelů z malých obcí. Hlavní odměnou pro oceněné firmy, farmy a živnostníky byla účast v mimořádně sledovaném seriálu České televize a AMSP Toulavá kamera na venkově, jehož hlavní protagonistka Iveta Toušlová se předávání osobně zúčastnila, a to společně se zástupci partnerů z Komerční banky a společností Makro a Citroën.

Mezi 23 podnikateli, oceněnými za dlouhodobý přínos pro rozvoj venkova, byla i rodinná firma Truhlářství ing. Tomáš Lázecký – 1. česká indiánská zbrojovka, výroba luků, šípů a kuší z Velké Polomi na Ostravsku. Cenu převzal osobně Tomáš Lázecký, kterému ve firmě neříkají šéfe nebo řediteli, ale náčelníku. Firma byla založena v roce 1993 a od roku 2000 se zabývá výrobou a prodejem luků, šípů, kuší a příslušenství.

Foto nahoře: Z předávání cen na Zemi živitelce v Českých Budějovicích

Foto Dole: Kolektiv 1. České indiánské zbrojovky v čele s náčelníkem ing. Tomášem Lazeckým (vlevo), Lukášem Měchem a Kateřinou Kaňákovou

Rok venkova2

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina