aktuality

Židle a barová židle Leaf od TONu získaly titul German Design Award Winner

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

TON Leaf GDA mLetošní novinka společnosti TON, kolekce Leaf, zabodovala v soutěži German Design Award 2017. Židle a barová židle italského studia E-ggs obdržely titul Winner.

„Při navrhování jsme primárně uvažovali nad produkty, které budou lehké, racionální a zároveň promluví o TONu a jeho spojitosti s přírodou. Racionální produkt je pro nás ten, který správně balancuje mezi inspirací a samotným procesem výroby,“ řekla Gaia Giotti z designérského dua E-ggs. Proto Leaf obsahuje řadu prvků, které vzešly přímo z výrobních podmínek, například použití stejného typu lisovaného sedadla pro židli i barovou židli. „Stejně využité však na modelech nejsou, dokázali jsme si pohrát s rozdílným umístěním. Věříme, že i tyto aspekty porota ocenila,“ zhodnotila umístění Gaia Giotti.

Kolekce Leaf odráží představu o stromech – pevný základ završený jemnými lístky. Tyto myšlenky adaptuje židle a barová židle, které tvoří nosná konstrukce z masivního dřeva, završená sedadlem a opěradlem z opticky lehké, tvarované překližky. Kromě vlastností stromů byly produkty inspirovány i jejich tvary.

Při vývoji byl kladen velký důraz také na ergonomii a pevnost konstrukce, která se testuje na váhu 130 kg v cyklu téměř půl milionu simulovaných sednutí. Kolekce tak vyhoví náročnému provozu restaurací i privátním interiérům.

„Výhra v této soutěži, jedné z nejprestižnějších v oboru designu, je pro nás potvrzením, že naši práci oceňuje nejen veřejnost, ale také experti. Je to pro nás velký zdroj hrdosti,“ dodala na závěr Gaia Giotti.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina