archív aktualít rok 2015

Možnosti drevených stavieb do záhrady odhalilo jubilejné Domexpo 2015

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Domexpo1 mTéma drevených stavieb sa dostala aj na jubilejný 10. ročník výstavy Domexpo 2015 na výstavisku Agrokomplex v Nitre (16. – 19. 4. 2015). Pôvodne mala byť kompletnou stavebnou výstavou v SR. Jej zameranie zúžili na ponuku doplnkových záhradných stavieb, vrátane konštrukcií z dreva.

V rozpätí necelých 50 dní sa na Slovensku uskutočnili tri stavebné prehliadky. Najskôr doplnili nomenklatúru nábytkárskeho veľtrhu Nábytok a bývanie v Nitre (10. – 15. 3. 2015) nasledoval stavebný veľtrh CONECO v Bratislave (25.– 28. 3. 2015), výstava Domexpo sa zmenila len na prezentáciu pol stovky vystavovateľov. Spolu s prehliadkou zariadení a príslušenstva pre solárnu techniku a fotovoltiku Solaris priťahovali možnosťami ekologického a ekonomického bývania. Celému kompletu jarných výstav v Nitre dominovali Gardénia a Bonsai Slovakia.

Domexpo2 mOčakávaniu záhradkárskych návštevníkov sa najviac priblížila expozícia slovenského výrobcu konštrukcií z dreva ŠINKO – drevovýroba s.r.o. formou altánkov, drevených terás, lamelových okeníc na vidiecke domy, záhradných doplnkov z impregnovaného dreva. S ukážkou využitia drevených konštrukcií v záhrade prišiel ďalší slovenský výrobca BPP s.r.o., Banská Bystrica formou detských ihrísk a záhradných chatiek. Centrum Montovaných Domov prezentoval skladbu materiálov pre pasívnu stenu nízkoenergetických drevostavieb.

Odborný program sa uskutočnil s garanciou Cechu podlahárov Slovenska, Cechu strechárov Slovenska, Cechu kachliarov a Komory kominárov Slovenska.
Centrum Montovaných Domov mal prednášky na témy:
•    Difúzne otvorené konštrukcie v drevostavbách,
•    Pasívna stena z jednej vstupnej suroviny.
Stavebníkov zaujala aj téma Cechu podlahárov Slovenska „Podlahové vykurovanie, vhodnosť podlahových krytín“. Cenné a zainteresované odporúčania Cechu kachliarov odzneli v prednáške „Krb alebo kachľová pec do moderných domov“.

Jarný štvorlístok výstav v Nitre navštívilo 43 tisíc návštevníkov.

Foto hore: Ponuka drevených konštrukcií v záhrade výrobcu BPP s.r.o., Banská Bystrica. Foto: Dr. Anton Mrník
Foto dole: Prezentácia produktov výrobcu ŠINKO – drevovýroba s.r.o., Bratislava – Jarovce. Foto: Dr. Anton Mrník

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina