archív aktualít rok 2015

Podívejte se na nejhezčí dřevěné stavby roku 2014

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

DSR2014 vysledkyDne 17. března proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen ankety Dřevěná stavba roku 2014. Letošní ročník byl uspořádán na zámku ve Křtinách u Brna pod záštitou rektora Mendelovy univerzity, Prof. RNDr. Ladislava Havla, CSc. a partnerem byla Lesnická a dřevařská fakulta Brno. Tento ročník přinesl nejen napětí, ale i mnohá překvapení.

Účastníci slavnostního vyhlášení ankety Dřevěná stavba roku 2014 (DSR) prožili v nádherném prostředí zámku ve Křtinách příjemné odpoledne nabyté zajímavým programem a zejména vyhlášením vítězů této prestižní ankety.

Program zahájily přednášky předních odborníků na téma „Podpora dřeva jako obnovitelné suroviny“. Struktura přednášek byla sestavena tak, aby si bylo možné udělat ucelenou představu o aktivitách státní správy v tomto sektoru. Během odpoledne tak vystoupil za Ministerstvo zemědělství ČR náměstek Mgr. Patrik Mlynář s přednáškou na téma „Role státu v podpoře zpracování dřeva vyrobeného v ČR“. Ing. Ladislav Vaněk dále prezentoval kladný postoj Ministerstva průmyslu a obchodu k dřevostavbám v naší zemi. Na této akci vystoupil exkluzivně také Ing. Martin Žák, vedoucí marketingové kanceláře rakouského velvyslanectví v Brně, který se podělil o přístup rakouských kolegů ke spotřebě dřeva. Přednáškový prostor uzavřel pohledem na danou problematiku náměstek ministra životního prostředí Ing. Vladimír Dolejský.

Slavnostní vyhlášení výsledků odstartovalo mnohými netrpělivě očekávanou druhou část křtinského odpoledne. Nadace dřevo pro život jakožto organizátor soutěže udělila celkem 15 ocenění pro soutěžní díla v sedmi kategoriích ankety DSR a také dvě ceny pro vítěze veřejného hlasování.

Seznam a fotografickou galerii vítězných děl naleznete ZDE.

Jak už se stalo zvykem, na závěr slavnostního předávání organizátoři představili nový katalog Dřevěné stavby roku 2014 obsahující všech 92 soutěžních děl. Tento katalog byl veřejnosti poprvé představen na veletrhu FOR HABITAT v PVA EXPO v Letňanech ve dnech 19. – 23. 3. 2015.

Po druhé části plné napětí si mohli účastníci vychutnat nevšední, ale uklidňující umělecký zážitek. V nedalekém barokním kostele Panny Marie Křtinské byl zorganizován varhanní koncert duchovní hudby.

Všechny dojmy a zážitky se pak dlouho diskutovaly na večerním rautu. „Akci hodnotím jako velmi úspěšnou. Anketa DSR stále roste, což mne velmi těší. Věřím, že budeme v tomto trendu pokračovat i v následujícím ročníku! A věřte, že se máte na co těšit. Jubilejní ročník 2015 bude skutečně mimořádný,“ uvedl na závěr celé akce ředitel Nadace dřevo pro život, Ing. Stanislav Polák.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina