archív aktualít rok 2015

Volyňské Dřevostavby letos i s konferencí o obnovitelných zdrojích energie

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Drevostavby Volyne 2013 1Letošní 19. ročník mezinárodního odborného semináře DŘEVOSTAVBY – stavební systém budoucnosti proběhne v termínu 1. – 2. dubna 2015 v jihočeské Volyni v místní VOŠ a SPŠ.

Akce s podtitulem „Dřevo, surovina moderního člověka – ekologie, úspory energií, suchá výstavba“ je určena projekčním, investorským a realizačním firmám zabývajícím se problematikou dřevostaveb. Poprvé v její historii ji bude provázet také dvoudenní odborná konference o obnovitelných zdrojích energie.

Pro účastníky letošního ročníku Dřevostaveb je připraveno celkem 42 přednášek s tematickými okruhy:
• dřevo, jeho vlastnosti a ochrana,
• materiály a polotovary používané pro dřevostavby,
• vícepodlažní dřevostavby,
• rekonstrukce dřevěných staveb,
• úspory energií, vytápění, ekologické aspekty,
• požární ochrana při realizaci dřevostaveb,
• normalizace při navrhování a realizaci dřevostaveb,
• příklady realizací dřevostaveb v tuzemsku a zahraničí.

S jednotlivými přednáškami vystoupí přední odborníci z výrobní a projekční sféry z Kanady, Finska, Německa, Rakouska, Švýcarska, Slovenska, Lucemburska, Itálie, Estonska a České republiky.

Všichni účastníci budou mít možnost navštívit také souběžně pořádanou konferenci zaměřenou na využití obnovitelných zdrojů a šetrného zacházení se zdroji energií pro oblast stavebnictví a zpracování dřeva. Tato konference proběhne ve spolupráci s partnerskou Technickou vysokou školou z německého Deggendorfu v nově zbudovaných prostorech vzdělávacího centra v suterénu školy, které bude první den semináře Dřevostavby slavnostně otevřeno. Na programu konference bude celkem devět odborných přednášek seminářů a worshopů zaměřených na regionální energetické strategie, energetické projekty ve veřejných budovách a přestavby na pasivní domy. Na této akci stejně jako na semináři Dřevostavby bude pro české návštěvníky zajištěn simultánní překlad přednášek do češtiny.

V rámci semináře Dřevostavby představí VOŠ a SPŠ Volyně také nově vybudované a v loňském roce otevřené „Vzdělávací středisko (nadregionálního významu) pro dřevozpracující průmysl“. „V uvedeném prostoru je umístěna CNC technologie na výrobu dřevěných konstrukcí, krovů i celých dřevostaveb. Budou zde připraveny ukázky použití CNC technologie v praxi,“ uvádí za organizační výbor Ing. František Volmut a Ing. František Řáha s tím, že bližší informace o programu semináře je možné získat na webových stránkách školy nebo na tel. číslech 383 457 025, 383 372 257 či prostřednictvím e-mailu: skola@volyne.cz.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina